Începe examenul de titularizare Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Începe examenul de titularizare

Începe examenul de titularizare

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 se desfășoară miercuri, 13 iulie, potrivit calendarului oficial. Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare o procedură privind desfășurarea probei scrise a concursului de ocupare a posturilor didactice. Potrivit metodologiei concursului, proba scrisă începe la ora 9:00, iar candidații vor fi prezenți în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă.

La Târgu Mureș probele se vor da la

Centru 1: Colegiul Național Pedagogic  MIHAI EMINESCU

Centrul 2: Colegiul Național „ALEXANDRU PAPIU ILARIAN”

Centrul  3: Colegiul Național  „UNIREA”

Centrul 4: Colegiul Economic „TRANSILVANIA”

Centrul 5: Liceul Teoretic „GHEORGHE MARINESCU”

Vor participa 1094 de candidați (188 absolvenți 2022), pe cele 150 de posturi titularizabile (109 posturi titularizabile în mediul urban și 41 în mediul rural).

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt la următoarele discipline/specializări:

•        Educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar: 13 posturi, candidați înscriși 305, din care 71 absolvenți 2022;

•        Învăţători/profesori pentru învăţământ primar: 19 posturi, candidați înscriși 187, din care 39 absolvenți 2022;

•        Educaţie fizică şi sport: 7 posturi, candidați înscriși 120, din care 28 absolvenți 2022;

•        Muzică instrumentală: 22 posturi, candidați înscriși 37, din care 5 absolvenți 2022.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 118 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul dedicat.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel national, unul dintre centrele de evaluare fiind și județul Mureș.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediul inspectoratului şcolar şi pe http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediul inspectoratului şcolar sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 20 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediul Inspectoratului Școlar Județean Mureș şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. în data de 27 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratul şcolar în zilele de 29 iulie şi 1 august.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere. Succes!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE