Armenia şi Turcia continuă normalizarea relaţiilor Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 85 Vizualizări

Armenia şi Turcia continuă normalizarea relaţiilor

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat telefonic cu premierul Armeniei, Nikol Paşinian, în cadrul recentei apropieri diplomatice dintre Ankara şi Erevan. Cei doi au subliniat importanţa procesului de normalizare a relaţiilor bilaterale pentru consolidarea păcii în regiune, au comunicat cabinetele ambilor oficiali.

Armenia şi Turcia au ajuns la începutul acestei luni la un acord în vederea deschiderii pentru cetăţenii ţărilor terţe a frontierei terestre blocate din 1993. Erdogan şi Paşinian şi-au exprimat speranţa că înţelegerea la nivel de reprezentanţi speciali va fi implementată în curând.

Relaţiile bilaterale turco-armene sunt tensionate de conflicte istorice, printre care uciderea în masă a armenilor în primul război mondial şi diferendul privind regiunea Nagorno-Karabah, revendicată atât de Armenia, cât şi de Azerbaidjan, care beneficiază de sprijinul Turciei. În decembrie anul trecut, cele două state şi-au reluat contactele diplomatice, care fuseseră suspendate de facto de multă vreme. Obiectivul declarat este normalizarea completă a legăturilor.

DPA

(www.agerpres.ro)

Foto: https://blacknews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE