Home / Recomandări zi de zi / Excursie la Salina Praid? Program și tarife

Excursie la Salina Praid? Program și tarife

Pentru o evadare din caniculă și rutină, o excursie la Salina Praid este minunată. Aceasta se află în județul Harghita, este cuprinsă în dealul Sării și formează triunghiul Praid-Ocna de Jos-Ocna de Sus.

„Baza de agrement este amenajată la „Orizontul 50”, care se află la o adâncime de  120m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250m până la poarta de intrare în baza de  agrement. Odată ajunşi la nivelul bazei de agrement, vă puteţi bucura de prezenţa tuturor dotărilor specifice unei mici comunităţi: sistem de iluminat, wireless şi televiziune, terenuri de joacă  pentru copii, spaţii de creaţie şi agrement, capelă ecumenică, cafenea, cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste. Toate acestea având  menirea de a oferi o recreere pentru cei care vor să petreacă clipe plăcute într-un mediu plăcut si inedit. Temperatura medie anuală din subteran este de 16 grade Celsius.

Pe traseul de ieşire din Baza de agrement la „Orizontul 60” găsiţi zona de vizitare Panorama Belvedere „Mina Iosif”. Tot la acest nivel puteţi face o degustare de vinuri şi puteţi servi masa bucurându-vă de un meniu variat de produse preparate în restaurantul propriu”, este menționat în descrierea de pe site-ul oficial al Salinei.

Program și tarife

Programul de intrare în salină se face între orele 8:00-18:00. Autobuzul care transportă persoanele în salină intră de două ori într-o oră, iar ultima intrare se face la ora 16:30.

Pentru doritori, tarifele sunt următoarele: 50 de lei pentru adulți, 30 de lei pentru copii și elevi (3-18 ani), 35 de lei pentru studenți, 40 de lei pentru adulții cu dizabilități, 25 de lei pentru minori cu dizabilități, 40 de lei pentru însoțătorii persoanelor cu dizabilități, iar pentru copiii sub 3 ani intrarea este gratuită. Pentru grupuri se acordă câte o intrare gratuită pentru 20 de bilete pentru adulți cumpărate și 10 bilete pentru copii.

Citeste si:  36 de stații de încărcare electrică, la Târgu Mureș

Pentru persoanele care doresc să facă tratament, se poate opta pentru abonament, care include 5 intrări în interval de 5 zile, iar prețurile sunt următoarele: bilet adulți-35 lei/zi, bilet copii și elevi (3-18 ani)- 20 lei/zi, bilet studenți ( maxim 26 ani)- 25 lei/zi.

Tarifele pentru parcare sunt următoarele: 20 lei/zi-autoturisme și motociclete, 40 lei/zi-microbuze, 60 lei/zi-autocare.

Ioana MĂRGINEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Alimentarea cu apă potabilă din Sântana de Mureș, în atenția prefectului

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat vineri, 5 august, că a primit ”mai multe …