Sfatul premierului sloven Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 88 Vizualizări

Sfatul premierului sloven

Uniunea Europeană ar trebui să se concentreze pe recompensarea ţărilor din Balcanii de vest pentru progresele obţinute pe calea spre aderare, pentru a le stimula astfel să urmărească în continuare un scop îndepărtat şi problematic, consideră premierul sloven.

Aflat la Berlin pentru convorbiri cu cancelarul Olaf Scholz, prim-ministrul Sloveniei Robert Golob a dat ca exemplu energia, sugerând că Macedonia de Nord ar putea fi lăsată să participe la proiecte energetice pan-europene imediat ce va implementa complet regulile UE privind energia.

„Acum problema este că ai doar un obiectiv foarte îndepărtat în viitor, aşa că trebuie să faci un pas uriaş pentru a putea avea oarece succes. Acest lucru nu este prea motivant”, a explicat Golob.

„Dacă am putea segmenta acest lucru în paşi mici şi fiecare ţară să poată vedea că are ceva de câştigat, ar fi foarte simplu de convins şi alte ţări să facă aceiaşi paşi”, a adăugat premierul sloven.

Anii de aşteptare în vederea aderării la UE au dus la apariţia de resentimente şi pierderea entuziasmului faţă de aderare în Balcanii de vest, ceea ce stârneşte temeri în multe capitale europene că va permite apropierea regiunii de rivali strategici cum sunt China şi Rusia.

Reuters

(www.agerpres.ro)

Foto: https://adevarul.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE