Câte vaccinuri anti COVID-19 au fost administrate în 2021 în județul Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Câte vaccinuri anti COVID-19 au fost administrate în 2021 în județul Mureș

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Mureș a prezentat recent, pe pagina web a instituției, www.aspms.ro, Raportul de activitate pe anul 2021 al instituției.

Potrivit documentului, în decursul anului trecut la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au fost preluate, pentru vaccinarea grupelor populaționale la risc, următoarele tipuri și cantități de vaccinuri: vaccin HPV – 2.080 de doze, vaccin gripal – 37.675 de doze și vaccin împotriva COVID-19 – 477.866 de doze.

”Transportul vaccinurilor de la depozitul central la depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş s-a realizat cu respectarea lanţului de frig, iar preluarea dozelor de vaccin s-a făcut de către Comisia de recepţie a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş cu respectarea procedurilor în acest sens. Depozitarea, distribuirea şi transportul vaccinurilor pentru grupele populaţionale la risc s-a realizat împreună cu vaccinurile de rutină şi cu respectarea metodologiilor/procedurilor pentru fiecare tip de vaccin”, se menționează în document.

Conform sursei citate, în decursul anului 2021 în județul Mureș au fost administrate 30.105 de doze de vaccin, din care: vaccin HPV – 1.328 de doze, vaccin gripal – 28.672 de doze și vaccin DTP gravide – 105 de doze.

Totodată, în județul Mureș ”în cursul anului 2021 au fost administrate 448.841 de doze vaccin împotriva COVID-19.”

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE