Home / Sanatate / Testare gratuită Babeş Papanicolau pentru femeile din Tuşnad

Testare gratuită Babeş Papanicolau pentru femeile din Tuşnad

Distribuie

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 21-22.07.2022 în judeţul Harghita, în localitatea Tuşnad, la Tusványos, începând cu ora 10.00.

Invităm femeile din grupul ţintă 24-29 de ani să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou, program dedicat promovarii prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

Ce este screeningul cancerului de col uterin?

Este o metodă prevenire a cancerului prin depistarea şi tratarea anomaliilor în stadiu incipient care, netratate, pot evolua către cancer de col uterin. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% la femeile care participă în mod regulat la programe organizate de screening. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cazuri de cancer de col uterin pot fi prevenite prin screening.

Ce este testul Babeş Papanicolau?

Testul Babes Papanicolau este cea mai bună metodă de a identifica celulele anormale de la nivelul colului, dintr-o fază timpurie, înainte ca acestea să se transforme în leziuni canceroase. Practic, este cel mai important test pentru paciente pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Cum se face testul Babeş Papanicolau?

Probele pentru testul Babeș Papanicolau se recolteaza în timpul unei consultaţii de rutină. Nu este dureros, nu implică o intervenţie agresivă sau invazivă, este uşor de recoltat si dureaza foarte puțin. Celulele se recoltează din colul uterin, cu ajutorul unei periuţe speciale.

In ce constă pregătirea pentru testul Babeş Papanicolau?

În vederea pregătirii pentru efectuarea testului Babeș Papanicolau, cu 48 de ore inainte de test, pacienta trebuie să evite creme, ovule, tampoane sau alte soluţii intravaginale, activitatea sexuală, pentru a nu altera rezultatul testului.

Ce se întâmplă în cazul unui rezultat pozitiv la screening?

Va fi necesar efectuarea unor teste şi investigaţii suplimentare, femeia fiind rechemată pentru consult şi suplimentare la medicul specialist ginecolog, indiferent dacă femeia este asigurată sau nu. Un rezultat anormal la screening poate fi îngrijorător, dar tratamentul leziunilor precanceroase, dacă este necesar, este simplu şi aproape în totalitate eficient în prevenirea cancerului de col uterin.

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit si depistat precoce.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.