- redactia
- 0 comentarii
- 322 Vizualizări
„Vacanța altfel”, pentru elevii și profesorii de la ”Alexandru Ceușianu”
15 iulie 2022Deși vara e în toi și ne ispitește la tot pasul cu plăcutele ei tentații, inimoșii profesori ai Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Ceușianu” Reghin, şcoala organizatoare a proiectului, împreună cu o echipă alcătuită din cadre didactice de la şcolile partenere, în colaborare cu alte instituții de cultură din oraș, îi invită pe elevi să pătrundă în tainele picturii pe sticlă și să petreacă ,,Vacanța altfel” prin participarea la Proiectul Educațional Județean, cuprins în CAER, ,,Lumină, Tradiție, Credință”, Ediția a XII-a, ,,Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.”
Desfășurat în perioada 11-15 iulie, proiectul își propune ca în acest an să zidească în sufletele elevilor prezenți, de la școlile din orașul Reghin și împrejurimi, temeliile creștine ale unui alt mod de a petrece timpul vacanței de vară. În acest sens, organizatorii au considerat că, în vremurile în care trăim, este foarte important ca tânăra generație să crească frumos, creștinește, clădind casa vieții lor pe stânca cea tare a adevăratei credințe. Astfel, în acest an, activitățile taberei sunt găzduite de Parohia Ortodoxă Unirii, cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena, preot paroh Șut Alin, în cadrul activităţilor din programul ,,Vacanța altfel”.
Ca și în celelalte ediții, tabăra de vară are ca activitate de bază pictarea de către fiecare participant a câte unei icoane pe sticlă. Pe lângă această activitate de bază, cei aproximativ 40 de tineri participanți se pot bucura și de alte activități pe ateliere, dintre care remarcăm: Rugăciunea, armonie și culoare, Să ne veselim în Domnul – lauda prin cântare a sfinților, Bucătarul priceput, Tradițiile noastre – rădăcinile noastre, Mici reporteri – mari cunoscători. Toate aceste activități contribuie la crearea unei atmosfere de relaxare, de bună-dispoziție favorabilă relaționării și închegării de noi prietenii.
Așadar, proiectul are un caracter inovator, urmărind cultivarea valorilor spirituale și morale, formarea competențelor sociale și vocaționale, ca strategie pentru dezvoltarea durabilă a societății, orientarea elevilor nu numai spre valorile științifice, ci și spre cele morale și sociale ale umanității, dezvoltarea spiritului civic, de întrajutorare și generozitate, dezvoltarea personalității copiilor, cu accent pe toleranță, acceptarea diversității, disciplina muncii și a vieții, cinstea și generozitatea, cultivarea valorilor referitoare la iubirea de Dumnezeu, de neam, de țară, de cultură și tradiție națională. Sperăm într-o reușită deplină a proiectului, iar activitățile atractive propuse de organizatori să-i motiveze pe tineri să participe la viitoarele ediții.
Prof. Pop Monica şi Iacob Stela
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu