Home / Business / Mega-investiție româno-ungară în domeniul energetic, în județul Mureș

Mega-investiție româno-ungară în domeniul energetic, în județul Mureș

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, într-o ședință care a avut loc recent, că proiectul ”Înființare parc de panouri fotovoltaice în vederea producerii de energie electrică în localitatea Voivodeni – Parc nr. 1”, propus a fi amplasat în satul Voivodeni, comuna Voivodeni, pe un teren identificat prin C.F. nr. 50620/Voivodeni nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Peste 15.000 de panouri fotovoltaice

Potrivit proiectului Deciziei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, www.apmms.anpm.ro, investiția aparține societății Glodeni Energy SRL Glodeni și va fi realizată pe un teren cu suprafața de 12,47 de hectare, unde investitorii intenționează să amplaseze 15.758 de panouri fotovoltaice de capacitate de 595 W, 4 sheltere, structuri metalice și o împrejmuire pe o lungime de 1.965 de metri.

 ”Toate construcţiile de pe amplasament – sheltere, clădire poartă – sunt tip container, amplasate pe sol, fără fundaţie. Execuția lucrărilor presupune utilizarea de betoane de ciment, precum și alte materiale de construcții. Se vor folosi patru invertoare identice trifazice, fiecare cu putere de realimentare de 2.350 kW, amplasate împreună cu transformatorul ridicător de tensiune la 20 kV (Medie Tensiune) în posturi special amenajate. Panourile fotovoltaice sunt înseriate în şiruri egale. Puterea electrică instalată: 9,37 MW. Energia produsă va fi livrată în rețeaua de distribuție Transelectrica. Pământul rezultat din excavația fundației stâlpilor va fi utilizat pentru amenajarea zonei iar eventualul surplus se va depozita în locul acceptat de autoritățile locale”, se menționează în același document.

Firmă româno-ungară (50%-50%)

Conform portalului www.listafirme.ro, societatea Glodeni Energy SRL Glodeni s-a înființat în data de 28 septembrie 2012, este deținută de doi asociați persoane juridice, PSS Credit Penzugyi ZRT (50%, din Ungaria) și Finas Invest SRL (50%, din România), are ca obiect de activitate ”producția de energie electrică” și este administrată de către Kozma Monika.

În ceea ce privește firma Finas Invest SRL, aceasta este din Cluj Napoca, are o vechime de 18 ani în domeniul activităților de consultanță pentru afaceri și management și este deținută de către Liviu Claudiu Sugar (95%) și de Dana Nicoleta Sugar (5%).

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.