Home / Business / Seiv Instal: Pompele de căldură invadează sectorul rezidențial transilvănean

Seiv Instal: Pompele de căldură invadează sectorul rezidențial transilvănean

Distribuie

Una dintre cele mai mari tendințe ale pieței imobiliare la nivel global este definită de interesul acordat dezvoltărilor sustenabile. Green building, eficiență energetică, limitarea poluării și a emisiilor de carbon și protecția mediului înconjurător, se regăsesc printer preocupările principale ale dezvoltatorilor imobiliari atât la nivel global cât și în România. Mai mult decât atât, transformările pieței din perioada pandemică, alături de contextul socioeconomic actual, dominat de conflictul din Ucraina, scumpirea utilităților, creșterea exagerată a prețurilor materialelor de construcții și scăderea disponibilității acestora, la care se adaugă și inflația în creștere la nivel național, determină atât dezvoltatorii, cât și cumpărătorii să își reconsidere criteriile și să își reevalueze investițiile.

Pe acest fond, piața pompelor de căldură devine din ce în ce mai solicitată, fiind obligată să își tripleze valoarea în următorii 10 ani conform Agenției Internaționale pentru Energie. Ea este influențată de acordul „Green Deal” care urmărește până în 2030 reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră cu 55% față de nivelurile din 1990.

Transformări pe piața imobiliară post-pandemică

Pandemia a scos la iveală nevoi cheie care au reconfigurat atât criteriile de selecție a locuințelor de către cumpărători, cât și modul de proiectare și dezvoltare a proiectelor imobiliare, peste tot în România. Accentul pe compartimentarea inteligentă a spațiilor, pentru a permite locatarilor posibilitatea de a lucre de acasă sau în sistem hibrid, este doar una dintre transformările din piața imobiliară. Dincolo de acest aspect, confortul termic, limitarea poluării și creșterea nivelului de siguranță, protecția sănătății și facilitățile wellness au devenit indispensabile în proiectarea celor mai noi ansambluri rezidențiale. Odată cu criza sanitară din cei doi ani de pandemie, românii au devenit mai atenți la metodele de protecție și conservare a stării de sănătate, punând din ce în ce mai mult accent pe soluțiile de limitare a poluării și de protecție a mediului înconjurător. În plus, scumpirea utilităților a determinat orientarea tot mai serioasă spre surse regenerabile de încălzire și spre energie verde.

Piața pompelor de căldură obligată să se tripleze până în 2030

Pe fondul încălzirii globale iminente și a reglementărilor tot mai aspre în ceea ce privește agenții frigorifici, atenția pieței imobiliare cade pe înlocuirea sistemelor de încălzire a locuințelor cu soluții care promit același nivel de confort, dar sunt, în același timp, cât mai puțin nocive pentru mediul înconjurător. Conform statisticilor internaționale, salvarea se găsește în sistemele de încălzire inovatoare bazate pe pompele de căldură. Pompele de căldură utilizează energie mecanică pentru a transfera energia dintr-un mediu cald către un mediu rece. Datorită amprentei reduse de carbon, aceste pompe de căldură reprezintă o sursă de încălzire durabilă, extrem de eficientă din punct de vedere energetic. Rata anuală de creștere a pieței de pompe de căldură a fost de 10% din 2011 până în 2020, materializându-se în peste 1 milion de pompe de căldură instalate în Europa până în 2021, în creștere cu 39% față de 2020. Dacă până în 2020, 1 din 10 sisteme de încălzire instalate era o pompă de căldură, previziunile marilor jucători din domeniu transmit că până în 2030 numărul pompelor de căldură instalate la nivel european va ajunge la peste 4 milioane, adică 1 din 3 sisteme de încălzire instalate.

Pe măsură ce eforturile de decarbonizare a sectorului de încălzire se intensifică, determinând trecerea către încălzirea din surse regenerabile, tot mai mulți dezvoltatori și cumpărători finali optează pentru instalarea de pompe de căldură, pe care le văd ca o soluție fiabilă și eficientă pentru încălzirea locuinței fără carbon. Pompele de căldură reduc cu până la 65% emisiile de carbon, în comparație cu o centrală tradițională pe gaz. În plus, dezvoltările tehnologice și inovațiile în domeniu determină o creștere a eficienței acestora, așteptările fiind că până în 2050 pompele de căldură să reușească să reducă cu până la 95% din emisiile de carbon, comparativ cu centralele termice pe gaz. Toate aceste statistici și realități conferă încredere atât producătorilor, cât și distribuitorilor de pompe de căldură.

Pompele de căldură – preferatele sectorului rezidențial transilvănean

Atunci când vorbim despre sisteme eficiente și calitative de climatizare și ventilație din zona Ardealului, Seiv Instal este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața regională. Compania oferă servicii complete de ventilație și climatizare pentru clienți din sectoare variate, pornind de la rezidențial și până la proiecte office, retail și industriale. De mai bine de 10 ani, Seiv Instal este partener official Daikin, lider internațional în soluții de climatizare. Printre produsele Daikin, furnizate de Seiv Instal, se numără și pompele de căldură Altherma, bazate pe tehnologii validate și de încredere, capabile să ofere un confort termic desăvârșit în locuințe și să eficientizeze consumul de energie, protejând în același timp mediul înconjurător. Această soluție este din ce în ce mai căutată atât de dezvoltatorii imobiliari, cât și de persoanele care doresc să folosească energia regenerabilă, reducând astfel considerabil valoarea facturilor, mai ales în contextul scumpirii accelerate a utilităților din ultima vreme. Interesul crescut la nivel național poate fi observat și în intensificarea căutărilor pe Google pentru subiectul pompelor de căldură.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.