Home / Administratie / Consiliul Județean Mureș anunță finalizarea Proiectului „Dotarea centrelor rezidențiale publice din județul Mureș cu echipamente de protecție pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”

Consiliul Județean Mureș anunță finalizarea Proiectului „Dotarea centrelor rezidențiale publice din județul Mureș cu echipamente de protecție pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”

Distribuie

Consiliul Județean Mureș anunță finalizarea Proiectului „Dotarea centrelor rezidențiale publice din județul Mureș cu echipamente de protecție pentru crește-rea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, cod SMIS – 138817.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 30 luni, respectiv între data de 1 februarie 2020 și data de 31 iulie 2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Beneficiar al proiectului a fost parteneriatul format din Consiliul Județean Mureș – lider de parteneriat, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Centrul de Îngrijire și Asistență Sighișoara, Centrul de Îngrijire și Asistență Lunca Mureșului, Centrul de Îngrijire și Asistență Reghin, Centrul pentru Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Călugăreni, Centrul de Abilitare și Reabilitare Reghin, Unitatea de Management Căpușu de Câmpie, Centrul pentru Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești, Căminul pentru Persoane Vârstnice Ideciu de Jos, Centrul de Îngrijire și Asistență Glodeni.

Obiectivul general al proiectului a constat în sprijinirea centrelor rezidențiale pentru categorii vulnerabile (persoane vârstnice/persoane cu dizabilități/copii) din sistemul public de asistență socială din Județul Mureș pentru asigurarea unei capacități adecvate de gestionare a crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.

Dintre rezultatele obținute în urma implementării proiectului menționăm:

  • achiziționarea de echipamente și materiale de protecție pentru beneficiarii și personalul centrelor rezidențiale din sistemul public de asistență socială al județu-lui Mureș,
  • dotarea cu echipamente și materiale de protecție a 11 centre rezidențiale pentru persoane adulte din sistemul public de asistență socială din județul Mureș și 45 de centre/servicii pentru copii din sistemul de protecție al copilului din județul Mureș.

Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanțare nr. 674/05.11.2021, a fost de 11.800.239,14 lei, din care finanțarea nerambursabilă a fost în sumă maximă de 11.800.239,14 lei, echivalentă cu 100% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.


PREŞEDINTE
Péter Ferenc


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.