Protocol semnat pentru proiectarea și execuția centurii Reghinului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3037 Vizualizări

Protocol semnat pentru proiectarea și execuția centurii Reghinului

Biroul de Presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat ieri că a fost semnat protocolul pentru demararea procedurilor de atribuire a contractului de proiectare și execuție a Variantei de Ocolire a Municipiului Reghin.

Parteneriatul se va desfășura între CNAIR S.A. și unitățile administrativ – teritoriale ale localităților Reghin, Suseni, Solovăstru și Petelea din județul Mureș.

“După ce în luna iunie s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare a Municipiului Reghin, astăzi am semnat la București parteneriatul de implementare alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, conform căruia putem începe pregătirea procedurii de atribuire pentru proiectarea și execuția obiectivului”, a anunțat și primarul Municipiului Reghin, Márk Endre.

Protocolul are ca obiect asigurarea cadrului legal pentru demararea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție, precum și pentru asigurarea sumelor necesare exproprierii coridorului pe care urmează să fie construit obiectivul.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar specialiștii din cadrul CNAIR vor asigura suportul pentru derularea și finalizarea licitației, precum și ulterior, pe parcursul implementării acestuia, astfel încât să fie îndeplinite toate criteriile cu privire la normele Comisiei Europene în domeniul proiectelor cu finanțare externă.

Valoarea estimată a contractului pentru construcția celor 12 km este de 645 milioane de lei.

De asemenea, pe parcursul derulării proiectului, fiecare etapă tehnică este supusă analizării și avizării în Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR S.A.

La semnarea protocolului a participat și deputatul Dumitrița Gliga, președintele interimar al PSD Mureș. (S.G.)

Sursa foto deschidere: arhiva

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE