Cu ochii pe pajiști. Concurs cu premii de 2500 euro Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Cu ochii pe pajiști. Concurs cu premii de 2500 euro

Sediul Asociației “Grupul Milvus” de pe Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 121 a găzduit joi, 21 iulie, de la ora 10.00 , o conferință de presă pe tema concursului Cu ochii pe pajiști. La eveniment au participat Laura Turdean, responsabil comunicare, Papp Judit manager proiect și Nagy Attila, biolog.

Asociația “Grupul Milvus a lansat un concurs de creație cu premii în valoare totală de 2.500€.  Tema principală vizează pajiștile, din dorința de a le face cunoscute publicului larg.

Premii acordate

Premiile constau în vouchere prin care își pot achiziționa echipamente sau accseorii foto-video sau IT. Concursul nostru se adresează exclusiv studenților și masteranzilor. Ei pot aplica individual sau în grup, la două categorii, imagine și video- de la ilustrații, afișe, infografice până la animații, dramatizări sau alte tipuri de materiale video. Nu există taxă de înscriere. Termenul limită deste 22 august, aplicanții pot să se inspire din biodiversitate, practici tradiționale, servicii ecosistemice, legătura omului cu pajiștile, explică Laura Turdean, responsabil comunicare Asociația Grupul Milvus. În total, vor fi premiate 8 lucrări, 3 premii, la care se adaugă un premiu de originalitate, iar celălalt pentru populariate, în urma aprecierii publicului, ca urmare a postării lor.

Importanța pajiștilor

Pe pajiști găsim unele dintre cele mai diverse și periclitate ecosisteme din lume, iar la nivel european, România prezintă o biodiversitate deosebit de bogată. Pajiștile captează o porțiune semnificativă din dioxidul de carbon pe care-l stochează în pământ sub formă de humus, iar potrivit mai multor studii, capacitatea pajiștilor de sechestrare a carbonului rivalizează cu cea a pădurilor. Când acestea sunt suprapășunate, se degradează și carbonul stocat este eliberat în aer.

De conservarea pajiștilor se leagă și proiectul Asociației Milvus, „Îmbunătățirea politicilor de agro-mediu prin cercetări participative și incluziune civică”, pe care îl derulează în parteneriat cu Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Concurenții pot găsi un amplu material de educație ecologică pe site-ul pajisti.milvus.ro. Tot aici pot acdesa adresa de e mail pentru a adresa orice întrebare. Lista câștigătorilor va fi afișată pe site.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE