ISU: 242 de intervenții în acest weekend Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 351 Vizualizări

ISU: 242 de intervenții în acest weekend

În perioada 22-25 Iulie, pompierii mureșeni au fost solicitați în cadrul a 242 de intervenții, printre care: 29 incendii, un accident rutier, zece alte situații de urgență și 202 de intervenții SMURD.

Incendii

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș a anunțat:

 „Vineri, 22 Iulie, în jurul orei 12:59, incendiu produs la nivelul unui lan de grâu în localitatea Sântioana de Mureș, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș. Cauza probabilă a producerii incendiului – focul deschis în spații deschise.

Vineri, 22 Iulie, în jurul orei 13:30, incendiu magazie în localitatea Band. În urma incendiului, a ars în totalitate magazia, pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Au intervenit pentru lichidarea incendiului și pentru aplicarea măsurilor de protecție împotriva propagării, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș. Cauza probabilă a producerii incendiului – focul deschis în spații deschise.

Tot vineri, în jurul orei 15:07, incendiu produs la nivelul unui utilaj agricol (combină de balotaj), în orașul Miercurea Nirajului, strada Sântandrei. În urma incendiului a ars cabina și compartimentul motor al utilajului în proporție de 85%. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Miercurea Nirajului. Cauza probabilă a producerii incendiului – scurtcircuit în cadrul instalației electrice.

Sâmbătă, 23 Iulie, în jurul orei 12:58, incendiu produs la nivelul a două case de locuit și o anexă gospodărească din  localitatea Dumbrava, strada Principală. În urma incediului, a ars 60 mp grajd/anexă gospodărească, 60 mp din planșeul unuia dintre imobile și 70 mp din acoperișul celuilalt. Au fost salvate din calea incendiului, 3 porcine, evacuate din anexa gospodărească incendiată. Au intervenit pentru stingerea și limitarea propagării incendiului, pompierii din cadrul Detașamentului Reghin, Punctului de Lucru Deda și SVSU Deda, Rușii Munți și Vătava. Cauza probabilă a producerii incendiului – radiație solară reflectată.

Tot sâmbătă, 23 Iulie, în jurul orei 21:00, incendiu utilaj agricol/tractor produs în localitatea Beica de Jos, strada Principală. În urma incendiului au ars elemente combustibile la nivelul tractorului, în habitaclu și în zona compartimentului motor. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Cauza probabilă a producerii incendiului – scurtcircuit electric.

Duminică, 24 Iulie, în  jurul orei 17:40, incendiu produs la nivelul unei anexe gospodărești din localitatea Vânători, strada Principală. În urma incendiului a ars anexa gospodărească cu suprafața de  aproximativ 20 mp. S-a acționat inițial pentru evacuarea animalelor din anexă, iar ulterior pentru lichidarea incendiului. Nu au rezultat victime umane sau animale. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Cauza probabilă a producerii incendiului – scurtcircuit electric.

Tot duminică, 24 Iulie, în jurul orei 17:50, incendiu anexă gospodărească în care era depozitat material lemnos, în localitatea Dumbrăvioara, strada Principală. În urma incendiului, a ars anexa gospodărească și materialul lemnos depozitat, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș.

În noaptea de luni, 25 iulie, în jurul orei 02:29, incendiu adăpost animale/anexă gospodărească în localitatea Tăureni. În urma incendiului, a ars un adăpost de păsări cu o suprafață de aproximativ 5 mp. Nu au existat victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș și Secției de Pompieri Sărmașu. Cauza probabilă a incendiului – țigară lăsată nesupravegheată.

De asemenea, în perioada 22-25 Iulie, în județul Mureș au avut loc 21 de incendii produse ca urmare a arderii de miriște și vegetație uscată. În urma incendiilor a fost afectată o suprafață totală de 72 hecatre.

Accident rutier

„Ieri, 24 Iulie, în jurul orei 00:52, accident rutier produs în localitatea Adămuș, strada Principală. A fost vorba despre un singur autoturism care a părăsit partea carosabilă, acroșând un stâlp de electricitate de pe același sens de mers. În urma accidentului au rezultat două victime de cod verde, asistate medical la fața locului de către echipajele SMURD. Au intervenit pentru asigurarea de măsuri specifice prevenirii și stingerii incendiilor, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni”, a transmis de asemenea, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE