Home / Religie / Tabăra de vară pentru tinerii din Târgu-Mureș

Tabăra de vară pentru tinerii din Târgu-Mureș

Distribuie

În perioada 11 – 16 iulie a.c., 15 tineri din municipiul Târgu Mureș și din împrejurimi au participat la tabăra de vară pentru copii și tineri, desfășurată la Cabana Family din localitatea Ciobotani, județul Mureș. „Tabăra, organizată de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, a constituit un prilej de recreere și relaxare, după un an școlar solicitant, dar și de socializare și conștientizare a sensului real al prieteniei și al relației cu Dumnezeu, în cadrul căreia s-au împletit în mod armonios activitățile cultural-catehetice, recreativ-educative, sportive, de cultură generală, socializare și (auto)cunoaștere cu cele duhovnicești – rugăciunea și Sfânta Liturghie”, a precizat pr. Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș.

Program bogat. Vizite la mănăstiri

Potrivit acestuia, pe parcursul celor șase zile, pe lângă programul zilnic de rugăciune (de dimineață, de seară, înainte și după masă, de călătorie, pentru diverse trebuințe) și tâlcuirea acesteia, participanții s-au bucurat de o serie de jocuri sportive/ de mișcare, de socializare și comunicare, de cultură generală și cunoaștere, de coordonare, drumeții și vizite de studiu și discuții libere asupra principalelor provocări și preocupări cotidiene ale tânărului de azi. Participanții la tabără au vizitat Mănăstirea „Sf. Ilie” din Toplița, Mănăstirea Doamnei din Moglănești (Toplița), stațiunile Borsec și Banffy (Toplița), cascada de apă termală din Toplița, precum și valea pârâului Mermezeu.

„Închiderea oficială a taberei a culminat cu participarea tuturor tinerilor la Dumnezeiasca Liturghie, când, după ce s-au spovedit, s-au bucurat de primirea Darului Vieții, Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Focul de tabără din ultima seară a așternut nostalgia prematură în gândurile tinerilor, îndemnându-i în a face schimb de impresii cu privire la timpul petrecut împreună în aceste zile, dar și promisiunea continuării frumoasei relații de prietenie care s-a creat între toți participanții, precum și nădejdea inițierii unor proiecte viitoare, care să mențină vie flacăra credinței, a dragostei de frumos și de aproapele, a pasiunilor și preocupărilor acestora, având la bază principiile moral-creștine”, a precizat pr. Silviu Jimborean.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Moment aniversar pentru Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin

Distribuie Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin a marcat împlinirea a 28 de ani  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.