Concept 9 Residence Târgu Mureș. Noutăți și detalii din culise. Rezidenţial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4160 Vizualizări

Concept 9 Residence Târgu Mureș. Noutăți și detalii din culise.

Concept 9 este un proiect imobiliar de anvergură, care redefinește standardele de confort, design și funcționalitate în materie de viață în complex rezidențial. Mircea Musgociu, artizan al proiectului, a ales să prezinte stadiul investiției, prin intermediul a trei personaje cheie: managerul proiectului Concept 9, arhitectul și designerul acestuia.

Stadiul proiectului, cu Petrea Ioan Marcel – manager proiect
În ce stadiu vă aflați cu execuția la proiectul Concept 9 Residence?
Execuția proiectului este în grafic, astfel: Bloc A: structura finalizată până la etajul 9, zidărie până la nivel 7, instalații nivel 3 Bloc B: structura finalizată până la etajul 8, zidărie până la nivel 5, instalații nivel 2 Bloc C: structura finalizată până la etajul 8, zidărie până la nivel 5, instalații nivel 2.
Împreună cu echipa pe care o coordonez, urmărim, în funcție de specificul fiecărei specialități și conform graficelor de execuție, zi de zi, evoluția lucrărilor. Chiar dacă avem zile în care pe șantierul Concept 9 Residence își desfășoară activitatea un număr de 9 societăți comerciale, cu peste 200 de angajati, consider că reușim să coordonăm foarte bine activitatea acestora.
Experiența noastră comună înseamnă peste 30 ani în domeniul construcțiilor, experiență care se reflectă și în modul în care gestionăm acest șantier.
Activitatea noastră nu este doar de natură tehnică, de verificare a modului în care se execută lucrările autorizate ci și una de coordonare a executanților, astfel încât să nu apară blocaje sau erori în execuție. Suntem un liant între echipa de arhitecți, societățile de construcție și echipa de vânzări, dar, totodată și de răspundere în relația cu autoritățile care au competență în domeniul construcțiilor.
Cum stați cu aprovizionarea în privința materialelor de construcții?
Războiul din Ucraina, dar și conjunctura actuală au condus la creșterea prețurilor la energie, la combustibili, cu efecte în lanț în ceea ce privește prețul materialelor de construcție, generând întârzieri și blocaje în ceea ce privește aprovizionarea. De la data la care am demarat lucrările, împreună cu beneficiarul am stabilit și planul de aprovizionare cu materiale, astfel încât lucrările să se desfășoare conform graficului. Suplimentar, de la primele semnale privind blocajele, împreună cu dl. Musgociu ne-am ocupat de asigurarea în avans cu materialele de construcție necesare.
Care este calendarul pentru etapele viitoare?
Lucrările se desfășoară conform graficelor de execuție pentru fiecare imobil în parte. În acest moment lucrările sunt în termen, dar trebuie să precizez că în domeniul construcțiilor depindem și de vreme. Experiența de până acum ne-a arătat că în ultimii ani iernile au fost mai ușoare, deci în acest moment nu estimăm întârzieri în livrarea apartamentelor din cadrul Concept 9 Residence, prognozate pentru anul viitor. Aici aș mai preciza că pentru noi este foarte importantă calitatea lucrărilor de construcție, deci puteți fi siguri de faptul că nu vom accelera anumite etape ale construcției în detrimentul calității
Cristian Hanusz – arhitectul proiectului
Ce aduce nou Concept 9 Residence?
Pentru noi provocarea principală a proiectului a fost faptul că am avut ocazia să mobilăm prima parte a ceea ce urmează să fie un nou cartier rezidențial. A fost o ocazie unică de a proiecta, într-o zonă atât de importantă, de vizibilă și atractivă, și totuși atât de neatinsă, un teren aproape în totalitate liber de construcții, în mijlocul naturii, aproape de obiective importante din oraș. O noutate este reprezentată de un nou standard de locuire, astfel încât clădirile proiectate de noi oferă un număr mare de apartamente cu terase generoase, apartamente pe două nivele cu scară interioară, nu doar penthouse-uri la ultimul etaj, ca în majoritatea proiectelor. De aici rezultă și morfologia imobilelor, cu a doua jumătate a volumului tăiată într-un fel de diagonală, oferind 10-11 apartamente cu expunere și panoramă deosebită.
Ce provocări ați întâmpinat în realizarea proiectului?
Cred că cea mai mare preocupare, pe care cu toții am avut-o, este legată de confortul utilizatorilor acestor clădiri, coroborată de dorința de a avea un imobil aspectuos și din exterior. Aici lucrurile se compun din mici intervenții care funcționează sinergetic. Pentru a exemplifica aș putea menționa logiile, care oferă intimitatea unui spațiu interior, fiind, totodată, super deschise către peisaj, având parapetul balustradă de sticlă, întreaga panoramă se deschide și oferă lumină naturală maximă spațiilor interioare.
În ce măsură reușiți să armonizați conceptul arhitectural cu capabilitățile companiilor executante? Aducem lucruri noi, sau cel puțin noi pentru piața autohtonă, și acest lucru implică eforturi considerabile din partea tuturor celor implicați. Suntem foarte multumiți de echipa aleasă de către beneficiar, aici mă refer atât la echipele de proiectare la diverse discipline, cât și la toți cei implicați în șantier, atât pe partea de management și control al calității, cât și echipele de execuție. În timpul proiectării a existat o intensă participare, atât a persoanelor care supraveghează execuția, cât și a beneficiarului. Toți ne-am dorit să avem un proiect solid, executarea lui să fie pregătită din timp, iar clădirea rezultată să fie una confortabilă, ușor de gestionat și întreținut pentru utilizator.
Îmi aduc aminte cu plăcere de ședințe lungi, care uneori se întindeau până târziu în noapte, în care dezbăteam împreună cu managerul de proiect, designerul și beneficiarul toate ideile noastre și discutam cum am putea să le implementăm și ce impact ar avea ele în proiect. Cred că acest tip de dedicare a făcut ca multe din aceste propuneri să se traducă în proiect și acum să se implementeze la fața locului.
Designerul proiectului Concept 9, Mihai Chiriac
”Dacă ar fi să înțelegem designul conform unei definiții explicative, atunci atributele de funcționalitate, tehnică, ergonomie și estetică s-ar suprapune perfect peste realizarea Concept 9. Dar, din această definiție explicativă lipsesc entuziasmul primelor idei, frumusețea realizării unui ansamblu rezidențial care să conțină inovația, imaginația și creativitatea unei echipe sudate, din care fac parte oameni cu diferite specialități, aș spune, și nu secul “specialiști”. Când vorbim de designul atribuit acestui ansamblu rezidențial, trebuie să facem referire la multitudinea de aspecte care conturează proiectul ca fiind unul deosebit, cum ar fi aspectul exterior, dat de arhitectura în sine, dar și de materialele de finisare, dintre care aș remarca culoarea și textura tencuielilor decorative, de asemenea culoarea tâmplăriei, forma și culoarea ușilor de intrare în apartamente, finisajul lifturilor. Nu s-a urmărit doar confortul beneficiarului, obținut prin intermediul apartamentul achiziționat, ci și cel dat de mediul ambiant, cuantificat prin însăși poziționarea ansamblului, pe un promontoriu, între un centru comercial și pădure, parcul de două mii de metri pătrați, recepția blocurilor cu o înălțime de șase metri, obținută prin renunțarea la mulți metri pătrați ce ar fi putut fi valorificați comercial, casa scării cu dimensiuni impresionante pentru un bloc de locuit, holurile spațioase, logiile cu balustrade de sticlă și multe, multe alte detalii asupra cărora ne-am aplecat cu mare atenție, deoarece fiecare dintre noi știe din propria experiență că o idee bună pusă prost în practică își pierde din valoare.
În ceea ce privește apartamentele, grija față de ergonomie a fost una deosebită, căci mereu spun că proiectantul este până la urmă un regizor care, prin tehnici de arhitectură și design, pune în scenă viața fiecăruia dintre beneficiari.
Alcătuirea unui mixt adecvat de apartamente, plecând de la studiourile extrem de generoase, apartamentele cu două și trei camere, dar și penthouse-uri cu terase extrem de generoase, ce beneficiază de priveliști spectaculoase, sunt parte a acestui tip de concept.
De remarcat și înălțimea interioară, de “casă” și nu de bloc, spațiile de depozitare, aerul condiționat și termostatele de cameră în dotarea standard, videointerfon conectat la smartphone etc.
Nimic nu s-ar fi putut realiza, în ceea ce mă privește, fără frumoasa prietenie și sinergie avute cu Mircea Musgociu, cu care am împărtășit nenumărate idei, ce au dus la modelarea permanentă a proiectului. Toate acestea fac din proiectul Concept 9 unul dintre proiectele de vârf ale Târgu Mureșului, de care sperăm să fie mândri atât locatarii, cât și cei ce îl vor privi din exterior.”

Florin Marcel Sandor

Articolul face parte din ”Mureșul Imobiliar 7. Topul Investitiilor” pe care îl găsiți integral aici https://www.zi-de-zi.ro/2022/07/07/cele-mai-noi-proiecte-imobiliare-din-judet-gasiti-aici-integral-ghidul-exclusiv-muresul-rezidential-7/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE