Home / Administrație / Investiție de 141 de milioane de lei aprobată de Consiliul Județean Mureș

Investiție de 141 de milioane de lei aprobată de Consiliul Județean Mureș

Aleșii județeni au aprobat marți, 26 iulie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Modernizare DJ 152A, DJ 151A și DJ151 Târgu Mureș (DN15E) – Band – Șăulia – Sărmașu – limită județ Bistrița Năsăud, județul Mureș” – etapa I – faza DALI, la valoarea totală a investiției de 141.737.476 de lei, cu TVA inclus.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, document întocmit de către Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, etapa I a proiectului cuprinde modernizarea drumului județean DJ 152A între kilometrul 1 + 015 și kilometrul 18 + 810.92 pe o lungime de 17,796 kilometri, traversând localitățile Sâncraiu de Mureș, Nazna, Berghia și Band.

”Pentru a evita distrugerea drumului în timpul execuției lucrărilor de alimentare cu apă și canal, după ce va fi modernizat, între pozițiile kilometrice 9 + 395 – 11 + 675, nu se va moderniza drumul în această etapă, în schimb podul de la km 11 + 136 (11 + 088.70) va fi modernizat. Astfel se vor moderniza 15,516 de kilometri de drum județean”, a precizat Ovidiu Georgescu.

În același referat se mai menționează că în prezent drumul județean respectiv are partea carosabilă de 5,5 – 6,2 de metri, iar platforma de cirxa 7,5 de metri, și o lungime totală de 17,796 de kilometri.

”Pe tronsonul de drum studiat sunt 31 de podețe, majoritatea dalate, dar sunt și podețe tubulare și ovoidale. Sectorul de drum județean DJ 152A intersectează un număr de 75 drumuri laterale. Colectarea și scurgerea apelor se face prin șanțuri de pământ și se evacuează prin podețele existente. Pe traseul drumului județean DJ 152A sunt patru poduri peste cursuri de ape care au fost expertizate”, a mai informat Ovidiu Georgescu.

Citeste si:  Sighișoara: Autobuzele vor circula și în cartierul Târnava II!

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un nou centru comercial deschis la Târgu Mureș

Un nou centru comercial denumit Univers All își va deschide oficial porțile, în data de …