Primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivare Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivare

În data de 20 iulie s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2022. În județul Mureș, procentul de promovare(medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării acestei probe este 71,55%. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate miercuri, 27 iulie, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 161 candidați cu medii între 8 și 10.  Totodată, se precizeză că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost validați 244 de candidați, dintre care, 6 candidați s-au retras pe motive personale, iar 13 candidați au fost absenți. Așadar, din totalul celor 225 de candidaţi cu lucrări evaluate, 161 candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 24 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 62 de candidați au avut note între 5 și 7,99, iar 2 candidați au obținut note sub 5.

„Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 27 iulie și, 28 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 4 august. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE