Home / Social / Caravana „Fii Pregătit” ajunge la Sighișoara

Caravana „Fii Pregătit” ajunge la Sighișoara

Distribuie

Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență și Caravana “FII PREGĂTIT” ajunge și în județul Mureș, în perioada 30-31 iulie.

„Astfel, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș, vă așteaptă sâmbătă, 30 Iulie și duminică, 31 Iulie, în Municipiul Sighișoara, Piața Sigma – Parcarea Centrală, în intervalul orar  11:00 – 19:00, să participați la câteva lecții “vitale” de aplicat în contextul producerii unei situații de urgență. Folosind tehnologia simulării flăcărilor de ultimă generaţie, scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia, Centrul Mobil Instuire a Populației pentru Răspuns în Situații de Urgență este conceput astfel încât să poată asigura o învăţare prin deplasarea acestuia în diverse locuri din ţară, crescând astfel accesibilitatea întregii populaţii la acest tip de învăţare și pregătire în situații de urgență”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș.

Printre principalele teme ce vor fi prezentate în cadrul activităţilor  Caravanei “FII PREGĂTIT”, se regăsesc: acordarea primului ajutor în caz de stop cardio-respirator la adult/copil/nou-născut, recunoaşterea şi tratarea obstrucţiei căilor aeriene superioare, tehnici și manevre de prim ajutor în diverse alte situații de urgență, prezentarea tehnicii și aparaturii de intervenție/exerciții demonstrative.

„Menționăm faptul că în aceste două zile, activitățile sunt destinate atât copiilor, cât și adulților, indiferent de vârstă. Vă așteptăm să învățăm împreună cum reacționăm, cum acționăm, cum devenim mai buni, mai pregătiți!”, au mai transmis reprezentanții Biroului de presă.

Ioana MĂRGINEAN


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Veste bună! Salariul minim crește la 3.000 lei, din care 200 lei scutiți de taxe, de la 1 ianuarie 2023.

Distribuie Guvernul și partenerii sociali au ajuns la un acord ca salariul minim brut să …