Festivalul Stelelor. O noapte cu magie stelară, teatru și oameni frumoși Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 669 Vizualizări

Festivalul Stelelor. O noapte cu magie stelară, teatru și oameni frumoși

Cerul înstelat de la Onuca va oferi un spectacol deosebit în noaptea de 12 august, această noapte din luna august fiind punctul maxim de manifestare al Perseidelor. Se prefigureaza un număr de peste 100 de stele căzătoare pe oră pentru aceasta noapte însoțită și de o lună plina. În acest sens, La Husuba-Valea Lunii, se organizează Festivalul Stelelor în cadrul căruia organizatorii au dorit să marcheze evenimentul astrologic cu un program încântător atât pentru suflet cât și pentru minte.

Participarea este gratuită, iar locația este una cu totul deosebită. Husuba-Valea Lunii, locația din satul Onuca, comuna Fărăgău a fost și este deschisă pentru orice forma de exprimare artistică, în special tinerilor artiști care nu au sau nu au găsit o alta modalitate sau loc unde să se exprime

Spectacol pe cer, spectacol pe pământ

De la  ora 20:00, Sorina Melean studentă în anul 3 la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, specializarea- Actorie, reprezenta pentru publicul spectator o monodrama intitulată „Eu, Sorina”, monogramă care a fost gândită să facă o trecere de la sublim la grotesc, în termeni absoluți. Spectatorii vor vedea prin monodrama Sorinei Melean atât partea frumoasă cât și partea foarte urâtă a vieții.

„Tot conceptul monodramei a plecat de la mine, cine e Sorina cu adevărat, cum e Sorina, de ce e Sorina cum e etc… m-am folosit de anumite lucruri prin care am trecut până acum și-au format anumite frustrări în mine, care au prins o rădăcina foarte adâncă și nu puteam scăpa nicicum de ele. Pornind de la toate aceste lucruri pe care eu în personajul „Sorina” le spun oamenilor, am ales trei alte personaje prin care să arăt cât mai multe modalități de a transmite publicului ceva, atât verbal cât și nonverbal prin mișcare, muzică, dans. Cumva toată monodrama e construită pe ideea ca asta e arta mea, așa o simt eu”, a explicat Sorina Melean.

Mai departe în programul festivalului va urma vizionarea unui film „In memoriam Sergiu Marocico”-membru fondator al Asociației Culturale „Actus Dramatikus”, actor, un om drag al comunității culturale târgumureșene, și nu numai. 

Între 24:00 – 05:00 timpul este rezervat pentru privirea stelelor căzătoare și a Lunii împreuna cu cateva planete (Saturn, Marte, Jupiter, Venus) prin intermediul unui telescop Bresser Messier de 10′.

„Vă așteptăm cu drag, cu cortul, sacul de dormit, paturi pentru o mai buna vizionare. Nu uitați spray-ul anti insecte și băuturile și snacksurile de care aveți nevoie”, au transmis organizatorii. 

La Husuba- Valea Lunii doritorii se vor întâlni în noaptea de vineri, 12 august cu oameni frumoși care vor să își exprime iubirea față de artă, față de natură, față de oameni, într-un mod deosebit. Această locație prin așezarea ei geografică și nu numai, schimbă contextul obișnuit de dezvoltare. Derularea unor activități au loc aici într-o atmosferă însuflețită, la care se adaugă, desigur, energia frumoasă pe care o poartă și o împrăștie oamenii, și cu această ocazie, în tandem cu magia Universului dezlănțuit într-un spectacol ceresc inedit.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE