Home / Religie / Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Gurghiu sfințită de PS Cristian Crișan

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Gurghiu sfințită de PS Cristian Crișan

Distribuie

Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a fost prezent sâmbătă, 23 iulie, în mijlocul credincioșilor greco-catolici din localitatea Gurghiu, prilej cu care a celebrat slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, din localitate. „În cadrul slujbei de sfințire a bisericii, Părintele Adrian Lung, Protopop de Reghin, a dat citire Hrisovului semnat de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan. În Sfânta Masă a Altarului au fost așezate moaștele Fericiților Episcopi Vasile Aftenie, Ioan Bălan și Iuliu Hossu, Martiri ai Bisericii Greco-Catolice, care, împreună cu ceilalți patru Episcopi Martiri, Valeriu-Traian Frențiu, Tit-Liviu Chinezu, Ioan Suciu și Alexandru Rusu, au fost ridicați la cinstea altarelor de Sfântul Părinte Papa Francisc, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii pe Câmpia Libertății de la Blaj, din 2 iunie 2019”, afirmă reprezentanții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Sfânta Liturghie Arhierească oficiată Preasfinția Sa Cristian Crișan s-a bucurat de prezența Părintelui Adrian Lung, Protopop de Reghin, Gheorgheni și Teaca, Părintele Ioan Fărcaș, Protopop de Târgu Mureș și Râciu, Părintele Cristian Rus, Protopop de Blaj, Părintele paroh Mihai Pașca și un sobor de preoți.

„În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a subliniat importanța consacrării locurilor, lucrurilor, dar mai ales consacrarea noastră personală lui Dumnezeu, bucuria de a fi cu Dumnezeu, bucuria de a fi fii ai lui Dumnezeu. Apoi a transmis celor prezenți că biserica nu este doar o casă oarecare, ci este Casa în care Dumnezeu locuiește, precum și locul propice de întâlnire a credincioșilor cu Domnul. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Mihai Pașca a mulțumit tuturor binefăcătorilor bisericii, din țară și din străinătate, în mod special credincioșilor care i-au fost alături si l-au sprijinit”, informează Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Potrivit acestuia, la eveniment a luat parte Domnul Laurențiu Boar, primarul Comunei Gurghiu, părintele Aurel Oltean, paroh al comunității ortodoxe din Gurghiu, precum și părintele Nagy Szabo Istvan, pastorul comunității reformate din localitate.

Sursă foto: www.aegc.ro

Alin ZAHARIE

 

De asemenea, verificati

Vacanță pentru elevii mureșeni catolici și reformați în perioada Paștelui Catolic

Distribuie Elevii de confesiune greco și romano-catolică, dar și cei reformați (Biserica Reformat-Calvină), pentru care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.