Home / Slider / Dumitrița Gliga, despre deschiderea Bazinului Olimpic din Târgu Mureș

Dumitrița Gliga, despre deschiderea Bazinului Olimpic din Târgu Mureș

Distribuie

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a făcut vineri, 29 iulie, o postare pe pagina personală de Facebook, în care i-a felicitat pe toți cei implicați în realizarea proiectului Bazinului Olimpic din Târgu Mureș.

„ Bazinul Olimpic din Târgu Mureș va fi deschis publicului începând de marți, 2 august. Am fost la bazin în luna martie 2022, împreună cu domnii Iuliu Cosmin Pop, director al Clubului Sportiv “Mureșul” și Thomas Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sportului, din partea Partidului Social Democrat, punctând ultimele detalii pentru ca investiția să fie dată în folosință. Îi felicit pe toți cei implicați în realizarea acestei investiții mult așteptate de publicul larg și care reprezintă un nou pas pentru ca Târgu Mureșul să devină un important centru sportiv național” a transmis Dumitrița Gliga în postarea de pe pagina de Facebook.

Tot în postare, aceasta mai precizează că accesul publicului se va face între orele 10:00-18:00, iar din septembrie, între orele 06:00-21:00. „Accesul va fi concomitent pentru publicul larg și structurile sportive, cu exceptia orelor din zilele când sunt organizate competiții. Bazinul Olimpic are 2 bazine: unul de 50x25m și unul 25×12.5m, cca 800 de locuri în tribune, sediu administrativ pentru CS “Mureșul” spații tehnice și anexe. Este al 2-lea bazin acoperit din România omologat pentru competitii naționale și internaționale, în țara noastră existând doar 3 astfel de bazine”, mai specifică aceasta.

Dumitrița Gliga a mai inclus în postarea sa și un scurt istoric al proiectului:

 „În 2008 a fost emisă HG 1505, prin care s-a hotărât scoaterea din funcțiune a fostului ștrand “1 mai” și s-a aprobat finanțarea construirii Bazinului Olimpic din Tg. Mures prin CNI SA și apoi predarea în administrarea Ministerului Sportului, prin CS “Mureșul” Tg. Mureș – la inițiativa dlui ministru Laszlo Borbely.

În 2010 a fost atribuit contractul de proiectare și executie a bazinului, însă nu a fost emis ordinul de începere a lucrărilor.

În 2016, în urma demersurilor efectuate de CS “Mureșul”,  s-au început procedurile de deblocare a investiției, sub coordonarea domnului director Iuliu Cosmin Pop.

Î𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟕, 𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐦 𝐩𝐚𝐬 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐟𝐚̆𝐜𝐮𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐬 𝐝𝐞 𝐝𝐥 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐃𝐮𝐧𝐜𝐚, 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐃𝐞𝐦𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭 – 𝐚 𝐬𝐮𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 pentru scoatera din funcțuine și casarea (demolarea) fostului Ștrand “1 Mai”, pentru ca CF-ul aferent investitiei să fie liber de sarcini.

 În 2018, CS “Mureșul” a reușit înscrierea în domeniul privat al statului a terenului aferent investiției și a predat, pe bază de protocol, către CNI SA, pe durata executării investiției, terenul aferent.

În 2018 -2019, CNI SA a actualizat indicatorii tehnico-economici aferenți investitiei.

Î𝐧 𝟐𝟎𝟏𝟗, 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 – 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐏𝐒𝐃 – 𝐝𝐥 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥 𝐒𝐮𝐜𝐢𝐮 – 𝐚 𝐝𝐚𝐭 𝐎𝐫𝐝𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫.

 În iulie 2021, a avut loc recepția lucrărilor, în prezența ministrului Sportului, dl Eduard Novak”.

Ioana MĂRGINEAN

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.