Home / Deda / Cupa Văii Mureșului, la ediție aniversară

Cupa Văii Mureșului, la ediție aniversară

Iubitorii tenisului de masa și-au dat întâlnire la Deda cu prilejul celei de a X-a ediții a tradiționalei  competiții Cupa Văii Mureșului. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 23 iulie în Sala de Sport din comuna Deda, și a reunit 150 de participanți din întreaga țară. Aceștia s-au întrecut la patru categorii, Hobby, Elite, Open și Avansați. O pondere importantă, aproximativ 25 % din participanți au fost reprezentanți la acest turneu de copii, cel mai tânăr concurent fiind de doar 9 ani. La polul opus, cel mai vârstnic participant a avut vârsta de 76 de ani.

„Organizarea turneului la Deda face parte din cadrul manifestărilor sportive organizate în cadrul  Festivalului Văii Mureșului,  dar are și o latură mai specială, promovarea acestei zone. De asta facem acest turneu la Deda, puteam foarte bine să-l facem la Reghin sau în alte orașe. Dorim să promovăm tradițiile locale. Mulți dintre participanți vin aici să stea ca și în concediu. Există oameni care au decis să-și facă concediu în această zonă tocmai pentru a putea participa la acest turneu. Dorim să mulțumim concurenților, precum și autoritățilot locale, respectiv doamnei primar Lucreția Cadar care ne-a oferit întreg sprijinul”, a precizat Florin Marian, unul din organizatorii Cupei Văii Mureșului.

După partide aprig disputate, în cele din urmă s-au stabilit câștigătorii. Astfel, la Categoria Hoby, pe primele locuri s-au situat Andrei Gruita (Aiud) – Locul 1, Ciprian Marcu (Târgu Mureș) – Locul 2, Petru Creta (Luca, Cluj) și Alin Darosi (Bistrița) situați pe locurile 3-4.

La categoria Elite, cel mai bun s-a dovedit a fi  Octavian Anca din Luduș, urmat de Farkas Gabor (Târgu Mureș) – Locul 2, Nicolae Mican (Dej) și Jozsa Zoltan (Odorheiul Secuiesc), ocupanții locurilor 3-4.

Citeste si:  FOTO: Deda, oază de tradiții la Festivalul Văii Mureșului

Clasmanentul la categoria Open la avut în frunte pe Ianis Grigoraș din Târnăveni, urmat de Florin Burghelea (Piatra Neamț) – Locul 2 și Janosi Attila (Târgu Mureș) & Symonenko Yaroslav (Odesa, Ukraina) – Locurile 3-4.

La Avansați, podiumul a fost următorul:  Gyorgy Nicolett (Târgu Mureș) – Locul 1, Călin Repede (Cluj Napoca) – Locul 2, Samuel Cristea (Bistrița) & Corneliu Lucic (Suceava) – Locul 3-4.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rareș Cojoc, în finală la The World Games 2022

Perechea formată din târgumureșeanul Rareș Cojoc și Andreea Matei a ajuns până în finala categoriei …