Home / Business / Decizie importantă pentru administrarea SC Parc Industrial Mureș

Decizie importantă pentru administrarea SC Parc Industrial Mureș

Consilierii județeni au aprobat marți, 26 iulie, într-o ședință ordinară de lucru, propunerea de prelungire cu două luni a mandatul de administrator provizoriu al SC Parc Industrial Mureș SA acordat lui Sófalvi György-Zsolt prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 40/24 martie 2022.

Conform președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, în Consiliul de Administraţie al SC Parc Industrial Mureş SA, constituit în temeiul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale capitolului IV – „Organele de conducere şi control ale societăţii” din Actul constitutiv al SC Parc Industrial Mureş SA – postul de administrator neexecutiv reprezentant al Judeţului Mureş este vacant.

”Prin urmare, potrivit dispozițiilor articolului 3 din Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 40/24 martie 2022 pentru stabilirea unor măsuri în vederea asigurării managementului la SC Parc Industrial Mureș SA, domnul Sófalvi György-Zsolt a fost propus în vederea numirii, începând cu data de 8 aprilie 2022, ca administrator provizoriu – reprezentantul autorității tutelare, în numele acționarului unitatea administrativ-teritorială Județul Mureș. Durata stabilită pentru mandatul administratorului provizoriu desemnat prin actul administrativ mai sus enunțat este de patru luni, durată care urmează să se împlinească la data de 8 august 2022”, a precizat Péter Ferenc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a arătat că în acest interval de timp ”nu este posibilă finalizarea procedurii de selecție prin numirea administratorului neexecutiv reprezentant al Judeţul Mureş” și este necesară prelungirea mandatului actualului administrator provizoriu, cu două luni, ”în condițiile articolului 64^1, alineatul 5, din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.”

Citeste si:  SC Administrator Imobile și Piețe Târgu Mureș angajează

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Tren Regio deraiat

Sâmbătă dimineață, 6 august, în jurul orei 8.37, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni au …