Home / Administratie / În curând, „Gheja în sărbătoare”!

În curând, „Gheja în sărbătoare”!

Distribuie

După întreruperea, din cauza restricțiilor de natură sanitară, a tradiției de organizare a evenimentelor cultural-artistice din cadrul manifestării „Gheja în sărbătoare”, Consiliul local Luduș a aprobat protocolul de colaborare între Primăria Orașului Luduș și Asociația „Grai Adelean” pentru organizarea manifestării amintite.

Evenimentul care va avea loc în zilele de 13 și 14 august 2022 se înscrie în calendarul manifestărilor artistice de importanță locală, prilej de punere în valoare a creatorilor locali, a meșteșugurilor și a tradițiilor populare. În protocolul de colaborare este prevăzut că UAT Luduș se obligă să contribuie financiar cu suma de 20.000 lei de la bugetul local; să pună la dispoziție terenul necesar; să asigure racordarea la utilitățile publice necesare în cele două zile; să obțină toate avizele necesare; să asigure prezența la manifestare a efectivelor de ordine publică și altele.

Asociația „Grai Ardelean” se obligă să utilizeze suma primită de la bugetul local al orașului doar în scopul realizării manifestărilor propuse prin protocolul de colaborare și să asigure buna organizare a tuturor evenimentelor cultural-artistice susținute de artiștii și ansamblurile invitate.

Principalul eveniment organizat se va desfășura în ziua de 14 august cu participarea interpreților Ionela Moruțan, Cristian Pomohaci, Ciprian și Mihaela Istrate, Maria Butilă, Livia Sorlea, Ovidiu Furnea, Ina Todoran, Monica Pîrlea și a grupurilor vocale tradiționale. Spectacolul va avea o durată de aproximativ 150 de minute.

În ședința deliberativului local din 26 iulie 2022, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre, fiind de acord cu desfășurarea manifestării „Gheja în sărbătoare”.

După înregistrarea votului în unanimitate, consilierul local Gelu Puia, reprezentant al cartierului Gheja în deliberativul local a mulțumit colegilor săi pentru votul acordat și a prezentat pe scurt momentele mai importante ale celor două zile de sărbătoare între care cel mai însemnat va avea loc în ziua de 14 august ora 12, acesta fiind inaugurarea noului Monument al Eroilor situat în piațeta din apropierea bisericii ortodoxe din cartier.

Ioan A. BORGOVAN

Sursa foto: arhivă – 2018


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.