”Undă verde” pentru voluntariat la Poliția Locală Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 439 Vizualizări

”Undă verde” pentru voluntariat la Poliția Locală Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc joi, 28 iulie, Regulamentul de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul Direcției Poliția Locală Târgu Mureș.

Potrivit directorului executiv al Direcției Poliția Locală Târgu Mureș, Raul-Dacian Matiș, prin Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, republicată cu modificările și completările ulterioare, s-a creat cadrul legal general prin care orice organizație-gazdă poate desfășura în condiții adecvate activități cu voluntari, în beneficiul comunității.

”Prin proiectul de hotărâre propus spre aprobare se stabilește un cadru unitar de funcționare a activității de voluntariat în cadrul Direcției Poliția Locală Târgu Mureș, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș, referindu-se la activități de interes public și comunitar, precum: ordinea și liniștea publică, paza bunurilor, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, evidența persoanelor, alte domenii stabilite prin lege. Activitatea se desfășoară fără remunerare, din proprie inițiativă de orice persoană fizică în urma unei cereri depuse la Direcția Poliția Locală Târgu Mureș”, a arătat Raul-Dacian Matiș, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Totodată, directorul executiv al Direcției Poliția Locală Târgu Mureș, activitatea de voluntariat ”contribuie la construirea unei comunități mai coezive, mai sigure, mai puternice”, precum și la ”crearea unor rețele sociale care cultivă încredere reciprocă, cooperare, incluziune” și este considerată ”experienţă profesională şi/ sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, iar la încheierea activităţii de voluntariat, organizaţia gazdă, la cererea voluntarului, eliberează un certificat de voluntariat.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE