Home / Administratie / Demers pentru modificarea Legii arhivării inițiat de Kolcsar Karoly

Demers pentru modificarea Legii arhivării inițiat de Kolcsar Karoly

Distribuie

Deputatul UDMR Mureş Kolcsar Karoly a depus un proiect de modificare a legii arhivării, prin care propune reducerea perioadei de păstrare a documentelor justificative ale firmelor pe suport de hârtie, de la 10 ani la 5 ani, astfel încât societăţile comerciale să nu mai fie sufocate de birocraţie, iar mediul să fie protejat.
”Proiectul de lege se numeşte modificarea legii arhivării, vizez modificarea unui punct din legea arhivării, care prevede obligativitatea menţinerii documentelor justificative nu mai mult de 5 ani. Actualmente, legea arhivării obligă societăţile să ţină aceste documente justificative pe o perioadă de 10 ani în condiţiile în care, conform legii, finanţele, dacă vin în control, pot să ceară aceste documente retroactiv, doar pe o perioadă de 5 ani, deci văd inutil să le ţii 10 ani. Este inutil să mai menţinem aceste documente, să mai împovărăm antreprenorii, să le mai dăm nişte sarcini şi care implică anumite costuri. De ce să le mai ţinem pe suport de hârtie, să tăiem atâtea păduri când putem ţine pe suport digital? Fiindcă asta este direcţia în care mergem, spre digitalizare. Mă refer inclusiv la acele role ale caselor de marcat, de acum încolo propun să fie ţinute doar pe o perioadă de 5 ani de zile, iar din momentul în care casele de marcat au acele sisteme de stocare a informaţiilor în digital, nu mai e nevoie şi nu va mai fi nevoie să ţinem acel role pe suport de hârtie”, a declarat, pentru Agerpres, Kolcsar Karoly.
Deputatul a precizat că a depus proiectul de lege în ultima zi a sesiunii parlamentare şi a spus că are suportul colegilor din celelalte partide politice pentru a fi adoptat cât mai curând. 

(www.agerpres.ro)

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.