Mureș: Ordin de Prefect pentru constatarea și evaluarea pagubelor cauzate de inundații Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 282 Vizualizări

Mureș: Ordin de Prefect pentru constatarea și evaluarea pagubelor cauzate de inundații

În urma fenomenelor hidro-meteorologice de la finalul săptămânii trecute, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a semnat Ordinul de Prefect prin care se constituie Comisia pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse pe raza unităţilor administrativ teritoriale Ibăneşti şi Râciu, a informat marți, 2 august, Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș.

Potrivit sursei citate, după raportările trimise de primăriile celor două comune, au fost înregistrate pagube produse de cantitățile mari de apă în special la rețeaua de drumuri.

”La Ibănești au fost înregistrate pagube la 11 kilometri de străzi, 4,15 kilometri de drumuri forestiere și agricole, precum și două podețe. La Râciu, în urma fenomenelor meteorologice din data de 31 iulie, a fost afectat un drum comunal, pe o distanță de 1,1 kilometri”, se arată în comunicat.

În zilele de 3 și 4 august, comisia formată din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş, Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, Consiliului Judeţean Mureş, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Mureş și reprezentanții unităţii administrativ-teritoriale se va deplasa în teren unde va întocmi procese verbale privind constatarea și evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice, conform modelului prevăzut de Ordinul comun al ministrului mediului şi pădurilor și al ministrului administraţiei şi internelor nr. 459/78/2019, acestea urmând să fie predate Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş. 

”Conform procedurilor, în situația în care la nivel local nu sunt identificate surse de finanțare pentru remedierea pagubelor, Instituția Prefectului va transmite Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației solicitarea de acordare a sprijinului financiar pentru refacerea obiectivelor afectate de ploile abundente din județul Mureș”, se mai precizează în documentul citat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE