Dumitrița Gliga (PSD): ”Autostrada A8 se urnește!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 736 Vizualizări

Dumitrița Gliga (PSD): ”Autostrada A8 se urnește!”

Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a participat miercuri, 3 august, la dezbaterile publice organizate pe tema construirii autostrăzii A8, Târgu Mureș – Târgu Neamț, secțiunea 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătură la Autostrada A3.

”Pe teritoriul județului Mureș vor fi 25 de kilometri, din total de 305. Agenția pentru Protecția Mediului Mureș va lua o decizie în legătură cu emiterea acordului de mediu pentru secțiunea 1 a autostrăzii, care va traversa județul Mureș pe teritoriul unităților administrative Miercurea Nirajului, Gheorghe Doja, Crăciunești, Acățări, Păsăreni și Gălești. Toată lumea este nerăbdătoare să înceapă cât mai repede lucrările, dar avem în față un proiect foarte complex și studiile de evaluare a impactului trebuie să țină cont de toate componentele, atât cele referitoare la mediu, cât și impactul social. Vor fi montate panouri fono-absorbante pentru a scădea nivelul de zgomot, 4.000 de metri de panouri doar în comuna Crăciunești și 1.350 de metri, în comuna Gheorghe Doja – spre exemplu, garduri pentru ca animalele să nu pătrundă pe partea carosabilă, plase pentru păsări și ecoducte pentru animalele sălbatice”, a scris, pe pagina sa de Facebook, președintele interimar al PSD Mureș.

Conform sursei citate, ”după aprobarea solicitării de emitere a acordului de mediu, urmează realizarea studiului de fezabilitate, aprobare indicatori tehnici-economici, HG pentru exproprieri și în final licitația pentru proiectare și execuție.”

”Termenul de finalizare al proiectului este anul 2026. Ca orice plecare la drum, cei mai importanți sunt primii pași, iar aceștia au fost făcuți. Nu ne rămâne decât să le urăm succes constructorilor și noi să circulăm cât mai curând pe A8”, a conchis deputatul Dumitrița Gliga.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE