Home / Slider / Investițiile neîncepute, reorganizate la Târgu Mureș

Investițiile neîncepute, reorganizate la Târgu Mureș

Distribuie

Pe lângă criza economică generală care începe să se resimtă în Uniunea Europeană există criză energetică și, cel puțin pe plan mondial, o criză alimentară.

”Nici noi nu scăpăm de efectele acestora”, a precizat primarul Soos Zoltan într-o conferință de presă desfășurată miercuri, 3 august, de la în sala 45 a Primăriei Municipiului Târgu Mureș. .

La ultima ședință a Consiliului Local s-a decis împreună cu Executivul Primăriei că este nevoie de ajustarea bugetului.

“Trebuie să ne comportăm ca o gospodină atentă care atunci când vede că are mai puține venituri își reduce cheltuielile și prioritizează. Da, așa era și în familie când era vorba că vom primi înghețată, asta era întotdeauna promis, doar dacă aveam suficienți bani, cheltuielile de bază erau primordiale și chiar și acum pentru Primărie cheltuielile de bază sunt primordiale, adică plata facturilor. Dacă există bani suficienți pentru mâncare, încălzire, încălțăminte și toate astea, atunci are o familie posibilitate să aibă și cheltuieli de lux, cum ar veni. Deci, această această rectificare era important să nu afecteze proiectele vitale ale Primăriei, investițiile vitale, investițiile serioase”, a precizat primarul Soos Zoltan.


Rectificare bugetară

Modernizarea transportului este o prioritate pentru oraș, potrivit declarațiilor primarului, și există unele proiecte care vor fi temporar amânate pentru a nu îndatora orașul. Astfel, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local a fost o rectificare bugetară, suma totală alocată a fost de 11.380.000 de lei, din care 7.000.000 de lei venituri proprii, 4.380.000 de lei subvenții de la bugetul de stat.

Cu un buget în cuantum de 665 de milioane de lei pe partea de venituri și unul de 693 de milioane de lei la partea de cheltuieli, deficitul este de 28 de milioane de lei.  Fondurile nu au fost luate de la investiții în derulare, au fost luate de la investiții neîncepute, a asigurat primarul Soos Zoltan. De obicei în perioada de toamnă Guvernul oferă finanțare pentru UAT-uri legată de susținerea transportului local și cheltuielile de infrastructură, respectiv facturile de energie.

”Oricum, Primăria a fost o gazdă bună și anul trecut, astfel excedentul exercițiului financiar 2021 acoperă toate cheltuielile până acum. Deci nu o să aibă Primăria probleme de finanțare”, a concluzionat primarul municipiului Târgu Mureș.

Doar investițiile neîncepute au fost reorganizate, iar investițiile strategice la școli, la drumuri, infrastructură și transport în comun nu suferă și sunt în în continuare în derulare a mai precizat acesta.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.