Home / Slider / Terapia cu animale la Fundația Transilvană Alpha

Terapia cu animale la Fundația Transilvană Alpha

Fundația Transilvană Alpha va desfășura, în perioada 1 august  – 31 decembrie 2022  proiectul “Terapeutul necuvântător– Terapia asistată de animale pentru copiii cu nevoi speciale din Centrul de zi Perseverența”. Proiectul este finanțat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Tîrgu-Mureș în cadrul acțiunii „Coeziune socială în comunitate”.

Scopul proiectului este acela de completare a activităților terapeutice de recuperare pentru 18 copii cu dizabilități multiple și severe din Centrul de Zi Perseverența, prin terapia asistată de animale. Acest lucru se va face prin realizarea de activități săptămânale de hipoterapie și terapie canină, care vor avea loc la Clubul Hipic Romsilva din Tîrgu-Mureș, Asociația Sportivă ZEKI din Reghin, respectiv la sediul Fundației Transilvane Alpha.

De asemenea, în luna septembrie la sediul Clubului Hipic Romsilva un se va organiza un eveniment demonstrativ la care vor participa copiii din Centrului, echipa de proiect, specialiștii în terapia asistată de animale, dar și părinții copiilor cu nevoi speciale, eveniment în cadrul căruia se vor pune în practică metodele învățate, se vor organiza activități și jocuri specifice în terapia asistată de animale, toate acestea într-o atmosferă antrenantă, plină de amuzament și relaxantă.

Terapia asistată de animale va aduce o serie importantă de beneficii asupra calității vieții copiilor cu nevoi speciale, atât în plan fizic: îmbunătăţirea posturii corpului, a echilibrului, îmbunătățirea flexibilității, a forței, coordonarea mișcărilor, normalizarea tonusului muscular, cât și în plan mental și emoțional: îmbunătățirea abilităților empatice și de comunicare, dezvoltarea abilităților de autoîngrijire, îmbunătățirea abilităților de socializare, creşterea încrederii în sine și a stabilității emoționale, dezvoltarea atenţiei și memoriei, apariția și dezvoltarea limbajului, controlul emoțional și autodisciplina, creșterea interesului pentru lumea înconjurătoare.

Citeste si:  Tabere de tineret la Ciobotani și Lăpușna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

80.000 de lei din bugetul Târgu Mureșului pentru ”Turul ciclist al Ținutului secuiesc”?!

Conducerea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Mureș a anunțat luni, 8 august, că se opune …