Home / Slider / Un nou proiect demarat la Fundația Transilvană Alpha

Un nou proiect demarat la Fundația Transilvană Alpha

Fundația Transilvană Alpha va desfășura, în perioada  01 August  – 31 Decembrie 2022, proiectul “DETECT AUTISM II – Diagnosticare și stabilirea nivelului simptomelor asociate cu spectrul autist pentru copii între 1 și 12 ani din Tîrgu-Mureș.  Proiectul este finanțat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Tîrgu-Mureș în cadrul acțiunii „Coeziune socială în comunitate”.

Acesta va fi o continuare a proiectului “DETECT AUTISM – Facilitarea depistării precoce a autismului sau TSA la copii între 1 și 6 ani din Tg. Mureș”, desfășurat de Fundația Transilvană Alpha în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean în perioada Octombrie – Decembrie 2021 și al cărui obiectiv a fost identificarea cazurilor de autism/TSA la copii între 1 și 6 ani din creșe și grădinițe din Tîrgu-Mureș.

Scopul proiectului este depistarea autismului dar și stabilirea nivelului simptomelor asociate cu spectrul autist la peste 40 de copii între 1 și 12 ani din Tîrgu-Mureș. Diagnosticarea precoce și accesul la recuperarea timpurie facilitează ameliorarea simptomelor și permit copiilor să dezvolte sau să își îmbunătățească abilitățile cognitive, sociale și emoționale, făcând astfel mai ușoară integrarea copiilor în unitățile de învățământ, prevenind astfel riscul marginalizării.

De asemenea, cu ajutorul specialiștilor care vor oferi servicii individuale de consiliere și asistență, părinții copiilor cu autism/tulburări de spectru autist vor putea să facă față mai ușor provocărilor, greutăților și stresului accentuat care vine odată cu acest diagnostic.

Copiii vor fi evaluați de specialiștii din Fundația Transilvană Alpha cu Testul ADOS2 – Programul de Observație pentru Diagnosticul Autismului, instrument care reprezintă la nivel internațional standardul de aur în evaluarea autismului.

Citeste si:  EXCLUSIV. Investiție de 15 milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului ”Transilvania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Magazin ”cu prețuri mici și avantaje mari”, în locul Centrului Comercial ”Transilvania” Târgu Mureș

Un magazin de tip cash & carry va fi deschis, în curând, în locul fostului …