Home / Religie / Sărbătoare mare în Calendarul Ortodox

Sărbătoare mare în Calendarul Ortodox

Distribuie

Schimbarea la Faţă a Domnului (Probojenia) este prăznuită, în fiecare an, pe 6 august. Denumirea provine, conform Scripturii, încă din momentul în care Mântuitorul l-a luat pe Petru, Iacov și pe Ioan, pe muntele Taborului, acolo unde” S-a schimbat la față înaintea lor, și a strălucit fața Lui ca soarele, iar veșmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Și iată, Moise și Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El și, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: “Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voiești, voi face aici trei colibe: Ție una, și lui Moise una, și lui Ilie una”.

Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, și iată glas din nor zicând: „Acesta este Fiul Meu cel iubit; pe Acesta ascultați-L”. Și, auzind, ucenicii au căzut cu fața la pământ și s-au spăimântat foarte”.

Această minune a avut loc cu câteva zile înainte să aibă loc patimile Mântuitorului, mai exact în anul 33, de la nașterea Sa. Aceste patimi aveau scopul de a întări credința apostolilor, iar atunci când aceștia le vor vedea, atât patimile, moartea, cât și îngroparea Mântuitorului, să nu se sperie.

Prin Schimbarea la Față s-a descoperit faptul că Hristos a fost cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, chiar Sfinții Părinți au afirmat faptul că:” Hristos Se schimbă la Față, nu luând ceea ce nu era, nici preschimbându-Se în ce nu era, ci arătând ucenicilor ceea ce era, deschizându-le lor ochii și făcându-i din orbi, văzători”.

Pe data de 6 august, atunci când are loc  Schimbarea la Față a Domnului, Biserica oferă dezlegare la pește.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.