Home / Administratie / 80.000 de lei din bugetul Târgu Mureșului pentru ”Turul ciclist al Ținutului secuiesc”?!

80.000 de lei din bugetul Târgu Mureșului pentru ”Turul ciclist al Ținutului secuiesc”?!

Distribuie

Conducerea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Mureș a anunțat luni, 8 august, că se opune alocării sumei de 80.000 de lei, de către Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș, pentru susținerea ”Turului ciclist al Ținutului secuiesc.”
”Primăria Târgu Mureș are de gând mâine, 9 august 2022 în ședință extraordinară (unde este urgența?) de Consiliu Local să aloce 80.000 lei pentru „turul ciclist al ținutului secuiesc”. Banii vor fi alocați către Asociația Intersport cu sediul la Miercurea Ciuc și cu persoană de contact Carol Novak, UDMR-istul ajuns Ministru al Sportului și vor finanța un eveniment prin așa-zisul „ținut secuiesc”! Deși asociațiile culturale și sportive din Târgu Mureș au suferit reduceri majore la alocarea fondurilor pentru proiecte anul acesta, primind doar 63% din sumele solicitate, clica UDMR-istă alocă bani din bugetul municipiului pentru ONG-uri din județul Harghita care organizează evenimente prin ținuturi care se vor a fi autonome. Suntem curioși cum vor vota partidele așa-zise românești în Consiliul Local, dacă acestea vor susține prin vot, în mod fățiș existența unui așa-zis „ținut secuiesc” și dacă vor risipi din nou banii târgumureșenilor pe clienți de casă ai UDMR-ului. Vom vedea cum „coaliția locală” din care Partidul Național (în caz că au uitat) Liberal face parte va vota în această ședință și până unde merge supunerea aleșilor locali în fața ambițiilor UMDR-iste”, se menționează în comunicatul remis de conducerea AUR Târgu Mureș.

De ce nu e publicat proiectul de hotărâre?

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe marți, 9 august, în regim online, la o ședință extraordinară de lucru. Potrivit convocatorului, unul din cele două proiecte de hotărâre propuse pe ordinea de zi vizează aprobarea încheierii unui acord de colaborare între Municipiul Târgu Mureș și Clubul Sportiv Intersport (club unde actualul ministru al Sportului, Carol Novak, a fost președinte al secției de ciclism), în vederea organizării în parteneriat a evenimentului de interes public local „Turul ciclist al Ținutului secuiesc”.


În mod bizar, deși convocatorul ședinței extraordinare a fost făcut public vineri, 5 august, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, luni, 8 august, proiectul de hotărâre nu era publicat încă pe site-ul instituției, la secțiunea Administrația Locală / Consiliul Local, ceea ce ridică serioase semne de întrebare vis a vis de corectitudinea acestui demers din punct de vedere administrativ. Mai ales în contextul în care ONG-urile cu activitate sportivă și culturală care ”au respectat regulile jocului” au primit, pe alocuri, finanțări comparabile cu niște firimituri pentru proiectele depuse în cadrul concursurilor de proiecte.


În acest context al lipsei de transparență și chiar de echitate din partea instituției condusă de către primarul Soos Zoltan, cotidianul Zi de Zi va monitoriza cum, și mai ales de ce, vor vota aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș la ședința de marți, 9 august.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.