Home / Slider / Radu Moga, mureșeanul doctorand la Southampton

Radu Moga, mureșeanul doctorand la Southampton

Distribuie

Vă amintiți de șeful de promoție al profilului real, Radu Nicolae Moga, din clasa a XII-a A, de la Colegiul Național Al. Papiu Ilarian? În anul 2018 a terminat liceul cu media 9,86, fiind admis la Universitățile Oxford, Birmingham și Durham, din Marea Britanie. Elevul avea în palmares o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, în clasa a IX-a, și a participat la Olimpiada Națională de Matematică, în clasa a XII-a.

Probabil cel mai important lucru ce l-am învățat în timpul liceului, sau mai bine spus am început să îl învăț, pentru că este ceva ce continui să perfecționez, a fost să fiu responsabil și disciplinat. Responsabil, adică să îmi asum tot ceea ce se întâmplă în urma acțiunilor mele, să nu aștept ca altcineva să îmi rezolve problemele, să mă uit la mine și la ce aș fi putut face eu mai bine. Disciplinat pentru mine înseamnă că atunci când îmi doresc ceva și decid să fac ceva, să îmi fac un plan și să mă țin de el orice ar fi, ne-a povestit Radu.

Ce face acum?! Ne demonstrează în continuare că perseverența este cheia reușitelor în viață. Și-a stabilit niște obiective și a muncit pentru a le atinge. Luna aceasta a terminat studiile cu masterat inclus la Oxford University, the United Kingdom și se pregătește pentru doctoratul în Fizica teoretică la University of Southampton.

Responsabilitatea e o alegere, e greu să te antrenezi să fii responsabil. E greu să se te uiți la tine și la ce ai fi putut face tu mai bine când poate 90% dintr-o situație care nu a ieșit bine nu a fost în controlul tău:  nu merită să îți consumi energia pe ceva ce nu poțo controla. Disciplina in schimb, e ceva la care putem lucra în fiecare zi făcând ceea ce avem de făcut, chiar dacă nu avem chef. A fi disciplinat e ceva ce rămâne greu întotdeauna, nu devine mai ușor cu timpul, dar este singurul mod prin care putem să ne indeplinim obiectivele, a mai adăugat tânărul doctorand.

La vârsta de 23 de ani, Radu aduce celor din jur bucurie, pentru că în primul rând el însuși este o bucurie. Felicitări!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.