Home / Social / Ziua Internațională a pisicii

Ziua Internațională a pisicii

Distribuie

Ziua internaţională a pisicii este celebrată în fiecare an la 8 august, după ce Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW) şi alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an pisicii.

În prezent, în întreaga lume există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute ”Siameză”, ”Abysiniană”, ”Albastru de Rusia”, ”Bengaleză”, ”British Shorthair”, ”British Longhair”, ”Maine Coon”, ”Norvegiană de Pădure”, ”Persană”, ”Ragdoll”, ”Singapura”, ”Sphynx”, ”Chartreux”, iar pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită, indică portalul www.cute-calendar.com.

Pisicile se ataşează destul de repede de stăpân, iar numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice şi la combaterea stress-ului. Pisica este renumită pentru torsul ei specific, care este considerat relaxant şi cu un efect de calmare a durerilor.

Curiozități despre pisici

 •  Știai că inima unei pisici bate de două ori mai repede decât a unui om?
 • Cea mai mare rasă de pisici domestice este Ragdoll.
 • Cea mai mică rasă de pisici esre Singapura.
 • O pisică domestică trăiește în medie 15 ani. Pisicile vagaboande trăiesc în medie 3-5 ani.
 • Nu trebuie să apuci o pisică de ceafă. Numai mama ei știe cum trebuie să o apuce că să nu o rănească.
 • O pisica naște în medie 1-8 pui, de 2-3 ori pe an. Blue Bell, o persană din Africa de Sud deține recordul pentru numărul de copii născuți o dată. Este vorba despre 14 pui.
 • Când cad, pisicile își rotesc mai întâi capul, apoi își răsucesc șina spinării, picioarele se aliniază, iar spatele se arcuiește pentru a minimiza impactul.
 • Pisicile pot distinge culorile, în timp ce cățeii văd bicolor.
 • Cu cât vorbești mai des cu pisica ta, cu atât își va răspunde mai des
 • Pisica are 24 de mustăți; mustățile o ajută la măsurarea distanțelor.
 • Pisicile pot sări de 5 ori lungimea propriului corp. În termeni umani, ar fi echivalentul unei sărituri de lungimea unui bazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: 15 saci de moloz ”uitați” de un târgumureșean într-o parcare

Distribuie Reprezentanții societății Sylevy Salubriserv au publicat miercuri, 21 septembrie, imagini de la o intervenție …