Kovács Mihály Levente (UDMR), replică pentru Ciprian Dobre (PNL) Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1845 Vizualizări

Kovács Mihály Levente (UDMR), replică pentru Ciprian Dobre (PNL)

Președintele UDMR Târgu Mureș, Kovács Mihály Levente, s-a declarat marți, 9 august, ”profund dezamăgit” de declarațiile din aceeași zi ale președintelui PNL Mureș, Ciprian Dobre, despre care a afirmat că ”dă dovadă de o atitudine absolut intolerantă.”

Argumentele lui Ciprian Dobre…

La puțin timp după desfășurarea ședinței extraordinare a Consiliului Local Târgu Mureș în care s-a aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 80.000 de lei pentru organizarea în parteneriat a evenimentului “Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc” Ciprian Dobre a remis un comunicat de presă din care spicuim: ”PNL Mureș salută votul exprimat de PSD, PRO România și PMP. PNL și celelalte trei partide menționate, reprezentate în Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș, nu au girat alocarea unei sume importante pentru un eveniment denumit după un ținut care nu există. Cu votul UDMR și al unuia dintre consilierii POL, proiectul de hotărâre a fost adoptat. Sub masca susținerii sportului, din forul legislativ al municipiului Târgu Mureș, s-a legitimat, astfel, o abordare segregaționistă și periculoasă, fapt pe care PNL Mureș îl dezavuează”, a arătat liderul PNL Mureș care a precizat că aleșii locali liberali din Târgu Mureș au boicotat respectiva ședință de Consiliu Local.

… Și replica lui Kovács Mihály Levente

În replică, Kovács Mihály Levente, care deține și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, a transmis următoarea declarație de presă: ”Domnul Ciprian Dobre fiind mureșean și fost președinte al Consiliului Județean Mureș ar trebui să știe că trăiește într-o țară, comunitate multiculturală si multietnică. Dacă acest tur ciclist s-ar fi numit „Turul Ciclist al Ținutului Pădurenilor sau Țării Bârsei sau Țării Moților” nu ar fi avut nici cea mai mică problemă în susținerea acestui proiect. Păcat că s-a lăsat dus de valul naționalismului și a căzut în capcana ieftină de a juca cartea etnică într-un oraș unde cred eu că am depășit cu mult acest subiect și atitudinile de acest tip. Atitudinea PNL Mureș a fost una incorectă și nedemnă ca și partener local de coaliție. ”Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc” este un eveniment major nu doar în Europa de Est, ci și în întreaga Europa, implicând 132 de sportivi din peste opt țări, cuprinzând partea aceasta a Transilvaniei și plasând județul Mureș pe harta ciclistă internațională. Noi, indiferent de etnie, putem fi mândri de acest lucru.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE