Home / Recomandări zi de zi / Activități distractive cu copiii, la Tabăra Răstolița

Activități distractive cu copiii, la Tabăra Răstolița

Distribuie

Răspunzând nevoilor comunității mureșene de a construi în permanență o societate în siguranță, polițiștii IPJ Mureș au desfășurat, în data de 9 august, în cadrul Campaniei „Vacanță în Siguranță,” o acțiune pentru informarea, conștientizarea și formarea unor deprinderi privind mecanismele de prevenire a victimizării copiilor în diverse situații contextuale de viață: acasă, pe stradă, la școală, în mediul online.

”Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de la siguranța școlară, au organizat, la tabăra de la Răstolița, o activitate cu componentă preventivă, beneficiarii fiind peste 100 de copii și 30 de cadre didactice. Prezent a fost și un criminalist, care a transmis copiilor informații legate tot ceea ce înseamnă amprente. De nelipsit a fost și câinele Man, care i-a impresionat, din nou, pe cei mici cu energia sa, dar și cu exerciții demonstrative. Reprezentanții Crucii Roșii au explicat care sunt măsurile de prim-ajutor care pot fi luate într-o situație delicată. Au fost prezentate tematici adaptate categoriilor de vârstă, fiind abordate subiecte legate de siguranța rutieră, siguranța în mediul on-line, fenomenul de bullying și prevenirea violenței în mediul școlar”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Pentru ca activitatea să fie deosebită, au fost organizate jocuri interactive, urmărindu-se încurajarea atitudinilor pozitive și empatice în colectivitate, bazate pe ajutorul reciproc și desfășurarea activităților de la egal la egal.

Totodată, în cadrul activităților, au fost distribuite flyere și materiale informative atât celor mici, cât și adulților prezenți, fiind transmise recomandări în ceea ce privește siguranța copiilor.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pericol zilnic pe strada Subpădure din Târgu Mureș

Distribuie Locatarii unei străzi din municipiul Târgu Mureș sunt indignați din cauza copacilor mult prea …