FOTOREPORTAJ: Tensiuni din cauza unui viitoare stații de autobuz, pe strada 22 Decembrie 1989 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4436 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Tensiuni din cauza unui viitoare stații de autobuz, pe strada 22 Decembrie 1989

Un grup de antreprenori care își desfășoară activitatea în zona viitorului magazin Lidl de pe strada 22 Decembrie 1989, la ieșirea din Târgu Mureș înspre Sângeorgiu de Mureș, s-au adresat redacției Zi de Zi pentru a-și exprima nemulțumirea vis a vis de mutarea unei stații de autobuz și modul în care se derulează lucrările. Ei susțin că activitatea lor este grav perturbată.

S-au trezit cu stația… la ușa firmei

Una dintre firmele care s-au trezit efectiv cu șantierul pentru viitoarea stație de autobuz la intrarea în clădirea de birouri este Nakita Prod Comimpex SRL, societate de prestigiu în mediul economic mureșean, care de 20 de ani consecutiv este laureată cu premiul 1 în Topul Firmelor Mureșene, al cărui sediu se află pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 150.

Managerul Nakita Prod Compimpex, Lucian Cueșdean, susține că în anul 2021 Primăria Municipiului Târgu Mureș a organizat o dezbatere publică pe tema amenajărilor care se impun prin construirea noului magazin Lidl, însă la dezbaterea respectivă se prevedea faptul că stația de autobuz va fi amplasată undeva la limita dintre localitățile Târgu Mureș și Sângeorgiu de Mureș, adică la câteva sute de metri distanță de compania sa.

”Cineva a schimbat ulterior proiectul, probabil fără să vină să vadă situația concretă, de la fața locului. Pe mine, nu m-a anunțat nimeni că se va construi o stație de autobuz în fața sediului firmei. La dezbaterea publică la care am participat stația de autobuz era la locul ei inițial. La noi în fața firmei era prevăzută doar o zonă de decelerare pentru autoturisme. Practic, într-o zi ne-am trezit cu niște muncitori care săpau în fața firmei. I-am întrebat ce fac și mi-au răspuns că așa e proiectul. Care proiect?!”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Lucian Cueșdean.

Șanț în lucru… de aproape două luni

Omul de afaceri s-a declarat nemulțumit de faptul că de aproape două luni fața sediului Nakita Prod Comimpex a fost transformată într-un șantier, fapt catre afectează serios relația companiei cu clienții.

”În primul rând, mă nemulțumește faptul că ne-au blocat practic activitatea. Zgomotul e foarte mare, e practic imposibil de muncit pe așa zgomot. De asemenea, când tasează cu aparatele lor toată clădirea vibrează. Povestea aceasta ține de o lună și jumătate, de când se căznesc să sape un șanț de 60-70 de metri lungime. Foarte mult timp, săptămâni la rând, au săpat și a rămas locul săpat, nu s-au mai atins de el. Șantierul de la intrarea în firmă e de aproape 2 luni, dar efectiv s-a lucrat foarte puțin. Doar după certuri s-au apucat să lucreze”, a expus Lucian Cueșdean.

Trotuarul stației, pe proprietate privată

O altă nemulțumire prezentată de către managerul Nakita Prod Comimpex se referă la modul în care a fost realizat proiectul noii stații de autobuz. În mod bizar, aceasta este construită chiar la limita dintre domeniul public și proprietatea societății Nakita Prod Comimpex.

”Dacă teoretic aș îngrădi proprietatea mea, călătorii care coboară din autobuz n-ar avea unde să coboare. Ar coborî din autobuz în gard. Nu se poate să faci o stație de autobuz fără să lași spațiu și pentru un trotuar pentru pietoni. Trotuarul respectiv se află pe proprietatea mea”, a menționat Lucian Cueșdean.

Totodată, omul de afaceri a expus și o soluție menită să detensioneze situația: ”Singura soluție pe care o văd, având în vedere că încă e șantier, e să se facă o zonă de decelerare, așa cum era proiectul inițial, și stația de autobuz să fie amplasată unde era prevăzută în prima fază a proiectului”.

Pentru a avea răspunsuri de la autoritățile locale, Zi de Zi a expediat o adresă Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pe adresa de e-mail urbanism@tirgumures.ro, pentru a-și expune punctul de vedere. Vom reveni cu opinia autorităților locale.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE