Home / Administratie / Târgu Mureș: Proiect pentru reabilitarea traseului dintre cartierele Tudor și 22 Decembrie 1989

Târgu Mureș: Proiect pentru reabilitarea traseului dintre cartierele Tudor și 22 Decembrie 1989

Distribuie

Conducerea Primăriei Municipiului Târgu Mureș a atribuit, în data de 28 iulie 2022, un contract în valoare de 1.100.000 de lei, fără TVA, companiei FIP Consulting SRL București, pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente proiectului „Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989, deservit de transportul public”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini al licitației, având în vedere noile concepte și strategii ale Uniunii Europene în domeniul mobilității urbane, a reducerii emisiilor de dioxid de carbon precum și potențialele finanțări de investiții în perioada 2021-2027 este necesar a se realiza un nou proiect integrat, având la bază promovarea mobilității urbane multimodale, realizarea de benzi pentru prioritizarea autobuzelor în trafic și piste ciclabile.

”Prin proiect se propune a se realiza următoarele: realizarea unor culoare dedicate transportul public de călători, piste de biciclete/ infrastructura pietonală, pe traseul: limita administrativă a municipiului Târgu Mureș cu localitatea Corunca – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Piața Victoriei – Piața Trandafirilor – strada Revoluției – strada Republicii – strada 22 Decembrie 1989 – limita administrativă  a municipiului Târgu Mureș cu localitatea Sângeorgiu de Mureș. Proiectul face legătura dintre două cartiere cu o populație numeroasă, cartierul Tudor Vladimirescu și cartierul 22 Decembrie 1989, și zona centrală a municipiului. Lungimea traseului propus este de circa 7,8 kilometri”, se menționează în document.

În același document se mai precizează următoarele obiective: reabilitarea infrastructurii rutiere, prin separarea benzilor pentru autoturisme de benzile destinate transportului public de călători, reabilitarea Podului peste pârâul Pokloș – Bulevardul 1 Decembrie 1918, amenajarea/ reconfigurarea zonei centrale a municipiului Târgu Mureș – Piața Victoriei, Piața Trandafirilor, construirea de puncte/ stații bike-sharing pentru închiriere biciclete, încărcare electrică biciclete/ trotinete, pe traseul propus, achiziționarea de biciclete/ biciclete electrice, trotinete electrice, plantarea de arbori și arbuști de-a lungul traseului propus, refacerea zonelor verzi adiacente, iluminat public adiacent, reabilitare rețele edilitare de apă și canalizare pe traseul propus și amplasare de mobilier urban: bănci și coșuri de gunoi.

”Proiectul este considerat strategic la nivelul autorității publice locale care vine să completeze proiectele aflate în implementare privind dezvoltarea sistemului de transport public și să încurajeze: utilizarea transportului public de călători, circulația bicicliștilor și circulația pietonilor și asigură inclusiv o legătură care va putea fi dezvoltată ulterior cu localitățile limitrofe Corunca și Sângeorgiu de Mureș”, se mai arată în Caietul de sarcini al licitației.

Durata contractului va fi de opt luni.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.