Protagoniștii zilei la Harmonia Cordis Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Protagoniștii zilei la Harmonia Cordis

Ziua a treia din cadrul Festivalului Internațional de Chitară Harmonia Cordis programează joi, 11 august, ultimele recitaluri găzduite de Palatul Culturii, începând cu ora 19.00. Protagoniștii serii sunt Nino D’Amico (Italia), Álvaro Toscano (Spania), András Csáki (Ungaria) și Duo Melis (Spania/Grecia). Intrarea la concertele din această seară este liberă.

Nino D’Amico

Nino D’Amico este câștigătorul bursei Eurostrings care i-a oferit posibilitatea de a participa la Festivalul Internațional de Chitară Harmonia Cordis din România, Câștigă Premiul I la prestigiosul concurs internațional, fapt pentru care este acceptat în programul Eurostrings Artist pentru 2019/2020 unde câștigă o chitară fabuloasă în valoare de 5.000 de euro de la lutierul grec Vasilis Sigletos. Nino începe experiența Eurostrings printr-un turneu în Europa, concurând cu chitariști din toată lumea. În 2020, Nino își începe cariera de concertist în Europa datorită colaborării cu festivalurile europene de chitară partenere Eurostrings, având mare succes în numeroase concursuri și concerte și obținând premii prestigioase.

Nino D’Amico

În 2021 a publicat în avanpremieră primul său CD dedicat lui Agustin Barrios Mangore realizat în colaborare cu casa de discuri DotGuitar, intitulat „Agustin Barrios Works”! În 2021 a primit „Chitara de Aur” ca Revelație a anului 2021 la cea de-a 26-a Convenție Internațională de Chitară din Milano. În 2022 Nino primește o importantă recunoaștere internațională devenind Artist D’Addario în urma carierei sale impresionante și a premiilor obținute la mai multe concursuri internaționale.

Álvaro Toscano

Calitățile muzicale ale chitaristului spaniol Álvaro Toscano au fost recunoscute până în prezent prin mai mult de 15 premii internaționale obținute la concursuri importante cum ar fi Concursul Permanente de Juventudes Musicales (Spania), Concursul Internațional de Chitară Guimaraes (Portugalia), Concursul Internațional de Chitară Villa de Petrer (Spania) sau Concursul Internațioanl de Chitară Sevilla (Spania).

Álvaro Toscano

Artistul se remarcă și prin abilitățile sale deosebite de a comunica cu publicul în timpul concertelor. Repertoriul său include lucrări din perioada renascentistă și până în prezent, acesta interpretând diverse lucrări în premieră mondială (Lucrări de Antonio Blanco Tejero, David del Puerto sau Lorenzo Palomo).

András Csáki

Csáki Andás s-a născut în Budapesta și a început să cânte la chitară de la vârsta de 11 ani. În 2007 a absolvit Universitatea de Muzică Liszt Ferenc sub îndrumarea profesorului de chitară Eötvös József. A urmat cursuri la Academia de Muzică Southern din California cu profesorul Scott Tennant. Csáki András a participat din 1995 până în prezent la numeroase cursuri de masterclass cu Manuel Barrueco, Leo Brouwer, Abel Carlevaro, Costas Cotsiolis și David Russell.

András Csáki

În 2009 a câștigat primul loc la a 42-a ediție a concursului “Michele Pittaluga” iar în 2011 a câștigat concursul Julia Arcas din Spania. Pe lângă cariera de interpret solo s-a dedicat și muzicii de cameră. A susținut numeroase cursuri de măiestrie în China, Estonia, Franța, Marea-Britanie, Grecia, India, România, Italia, SUA și în Ungaria. În prezent este profesor la Universitatea de Muzică Liszt Ferenc.

Duo Melis

Chitarista spaniolă Susana Prieto și chitaristul grec Alexis Muzurakis au debutat ca duo Melis în 1999 la Festivalul Internațional de Chitară din Volos (Grecia). De atunci au susţinut concerte în săli de prestigiu precum Filarmonica din Berlin, Concertgebouw din Amsterdam, sala Tchaikovsky din Moscova, Megaron din Atena și sala de Concerte Merkin din New York.

Duo Melis

Repertoriul lor vast se întinde de la muzica barocă până la muzica lui A. Piazzolla, A. Ginastera, Leo Brouwer și include, de asemenea, concerte pentru două chitare și orchestră – Rodrigo, Castelnuovo-Tedesco și Vivaldi – precum și noul concert al lui Marek Pasieczny dedicat lui Duo Melis. În 2003 au înregistrat primul lor CD, după ce au câștigat premiul „Citta di Verona” la concursul internațional de muzică de cameră „Gaetano Zinetti” (Italia).

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE