Călătorie interstelară pentru iubitorii de astronomie cu vânătorul de eclipse Cătălin Beldea Eveniment
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Călătorie interstelară pentru iubitorii de astronomie cu vânătorul de eclipse Cătălin Beldea

Amatorii de astronomie sunt invitați vineri, 19 august de la ora 19:30 să ia parte la o călătorie astronomică ce se anunță a fi una deosebită. Locația este terasa Shopping City din Târgu Mureș unde vânătorul de eclipse și recordman-ul român la vizionat eclipse totale de Soare, Cătălin Beldea și echipa sa de astronomi îi vor însoți și îi vor ghida pe tot parcursul serii pe cei care vor dori să participe. Accesul este gratuit.

Seara va fi deschisă la 19:30 de Profesorul Trăsnit. El se va juca de-a știința pe înțelesul copiilor, va face experimente de chimie, fizică și astronomie cu cei mici. Va fi o distracție generală, pentru că și părintii vor fi antrenați în jocurile de la scenă.

Între 20:50 și  21:50 Cătălin Beldea, vânătorul de eclipse și editorul de astronomie al revistei Știința și Tehnică va prezenta: „Astronomia pentru toți”. El va vorbi despre câte-n Lună-Asteroizi și în Stele și va arăta participanților câteva dintre cele mai spectaculoase expediții spre eclipse totale de Soare. 

„Totul va fi interactiv, așa că pregătiți-vă cu întrebări serioase despre: formarea Sistemului Solar, a Universului, ce planetă ar fi mai bine să colonizăm, de unde și cum a apărut viața pe Pământ și dacă există viață în Univers”, au transmis organizatorii.

După 21:50, odată cu lăsarea întunericului, echipa de „călători interstelari” va trece la observații astronomice prin telescoapele spațiale, replici ale celebrelor Hubble & James Webb. Doritorii vor fi ghidați printre planete și stele, la fiecare telescop, de câte un specialist, care vor oferi informații despre cum se folosește corect telescopul și ce anume trebuie observat pe cer. Vor putea fi vizionate inelele lui Saturn, sateliții lui Jupiter și benzile sale precum și misterioasele cratere de pe Lună, dar și locul de aselenizare.

„Ai întrebări despre luminile de pe cer? Vrei să știi ce telescop să le cumperi copiilor? Vrei să știi dacă se va descoperi vreodată viață pe alte planete? Vino la prezentarea interactivă a lui Cătălin Beldea, editor de astronomie la revista Știință și Tehnică și pune-i întrebări pentru premiile ASTROSHOW! Cele mai bune întrebări vor fi premiate!”, au mai adăugat organizatorii.

Foto: www.depositphotos.com

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE