Home / Cultură / Transilvania Bike Trails Race, un weekend prelungit plin de activități

Transilvania Bike Trails Race, un weekend prelungit plin de activități

Distribuie

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB cu startul și finish-ul la Saschiz, al cărui scop este promovarea satelor săsești și a rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara și promovarea locurilor, istoriei, naturii, arhitecturii și tradițiilor din zona de aceea activitățile țin un weekend prelungit.

TBT Race 2022 a început joi, 11 august la Saschiz și este în plină desfășurare până luni, 15 august. Pe lângă circuitele cu bicicleta la care s-au înscris deja sute de cicliști, organizatorii au realizat un program diversificat ce include vizite turistice, ateliere sau concerte, precum și renumita Școală MTB pentru copii.

Școala MTB pentru copii

O sesiune durează aproximativ 2 ore iar costul este de 50 lei per copil de sesiune. Traseul este în centru în curtea bisericii din Saschiz și în curtea casei parohiale unde există o diferență de nivel. Vineri micii bicicliști parcurg și traseul din brazi (dealul cu campingul). Sâmbătă la ultima secțiune se va organiza un mic concurs pentru copii, făra podium, cu felicitarea tuturor participantilor.Nivelul este unul mediu în care copii își vor îmbunătăți tehnica și controlul bicicletei (tehnici de viraj, de franare, de trecere peste obstacole mici pe teren accidentat). Contact instructor principal: Simon Szilard: 0744665841

Programul cursurilor este următorul: vineri 12:00 – 14:00 sau 16:00-18:00, sâmbătă 12:00-14:00 sau 16:00-18:00  urmată de concurs. 

Magia plantelor medicinale din Colinele Transilvaniei

Colinele Transilvaniei şi Herbarium-Șura cu plante invită doritorii la o incursiune în timp până la anii de școală și la unul proiectele minunate din acea vreme : „Ierbar”. Activitatea va avea loc uminică, 14 august, între orele 11:30 și 17:00.

„Vino să povestim despre flora spontană din zonă, întrebuințări, legende și multe detalii ale plantelor de leac, care ne înconjoară. În cadrul atelierului, vei avea ocazia să încerci presarea plantelor medicinale cu presa artizanală manuală și să pleci acasă cu un medalion de ceai în care am strâns tot ce are mai bun natura să ne ofere”, au transmis organizatorii.

Costul atelierului este de 5 lei iar prețul include medalionul de ceai. d

Ateliere se țin la ore fixe, dar dacă ai întrebări sau vrei să afli mai multe despre miresme biblice, remedii sau alte miracole pe care le poți afla în grădină, Ana Maria și Emil, gazdele atelierului, vor fi în zonă pe toată durata zilei.

Descoperă natura din Colinele Transilvaniei 

Până te aliniezi la startul TBT Race, între două etape ale Școlii MTB sau dacă îți faci vacanța în satele din Colinele Transilvaniei, organizatorii lansează o invitație pentru o evadare în natură pe Poteca frumuseții.

„Ne aventurăm într-o scurtă drumeție în jurul Saschizului și ascultăm sunetele din natură. Descoperim atributele frumosului din culorile care ne înconjoară. Împărtășim în mod creativ noua experiență”, se menționează în descrierea evenimentului.

Durata drumeției este de 2 ore între 14:00 și 16:00. Drumeția este destinată copiilor și tinerilor între 7 și 18 ani, dar și adulți care vor să încerce experiența pot participa. Se va porni sâmbătă lângă steagul ARNI – Colinele Transilvaniei din Piața din centru.

Programul va include: întâlnirea și împărțirea în echipe, 10 min, drumeție în liniște, 30 min, atelier: Ce este frumusețea, 40 min; moment creativ: Poezia armonica, 20 min, încheiere și revenire.

Programul weekendului prelungit va include concerte, vizite în diverse puncte de interes din saschiz sau din împrejurimi, seri de chitară și foc de tabără, întâlniri frumoase, competiție, mâncare tradițională. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina web a evenimentului, https://tbtrace.ro/program

Mălina MORARU

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.