Home / Slider / Mureșeanul care avea sclave sexuale, dat în urmărire internațională

Mureșeanul care avea sclave sexuale, dat în urmărire internațională

Distribuie

Autoproclamatul lider al sectei Cercul, mureșeanul Sebastian Eusebiu Apostolache, fost profesor de teatru, muzician, coregraf și chiar colaborator al Operei din Viena, este dat în urmărire internațională pentru executarea unei pedepse de 9 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, potrivit paginii web a Inspectoratului General al Poliției Române, www.politiaromana.ro.

”La data de 26 noiembrie 2021 Tribunalul Mures a emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea cu nr. 223 privind pe numitul Apostolache Eusebiu Sebastian, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor în formă continuată, având de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare”, menționează sursa citată.

Mureșeanul în vârstă de 66 de ani care se credea ”Atotputernicul pe Pământ” a înființat secta Cercul în anul 2008 cu scopul de a racola tinere, în general studente de la Facultatea de Arte din Târgu Mureș, pe care le exploata din punct de vedere psihic și sexual într-o casă din localitatea Eremitu.

”Inculpatul Apostolache Eusebiu Sebastian, prin intermediul celorlalte membre ale “Cercului” (denumirea dată grupului de către membrii săi),   a recrutat mai multe tinere, mai ales din rândul unor studente din cadrul unei Universităţi de pe raza municipiului Târgu Mureş şi profitând de vulnerabilitatea acestora, le-au prezentat „maestrului spiritual” Apostolache, care ulterior le găzduia în locuinţa în care se afla la acel moment, şi care era denumită “casă sfântă”, prin simpla sa prezenţă acolo. Totodată, membrii grupului profitau de autoritatea spirituală incontestabilă exercitată de către inculpatul Apostolache Sebastian în calitatea sa de „maestru spiritual” asupra tinerelor recrutate”, anunțau, în 2016, procurorii DIICOT. 

Minoră abuzată, transformată în racolator

Conform rechizitoriului, ”inculpaţii au procedat atât la exploatarea sexuală a victimelor, cât şi la exploatarea acestora din punct de vedere material, victimele având obligaţia de a aduce toate câştigurile sau banii obţinuţi de la părinţii acestora în locuinţa unde erau ţinute închise, sub pretextul cheltuielilor comune cu mâncarea – deşi, din declaraţiile persoanelor vătămate a rezultat faptul că acestea primeau mâncare doar o dată pe zi, macaroane cu brânză, iar noaptea, după ritualurile sexuale li se oferea doar cu pâine cu gem. etc.”

Procurorii DIICOT au mai reținut faptul că iniţial una din inculpate ”a fost victima minoră de care inculpatul Apostolache Sebastian a profitat raportat la discernământul său diminuat, de puţina experienţă de viaţă a acesteia – acesta fiind în ”casa sfântă” de la vârsta de 11-12 ani – precum şi de labilitatea ei emoţional afectivă, reuşind să-i inoculeze acesteia ideea că prin întreţinerea de relaţii sexuale cu el, în calitatea sa de maestru spiritual, avea posibilitatea să progreseze spiritual, ajungând să fie perceput ca o divinitate, nu numai de către minoră, ci de către toate persoanele vătămate”, iar ulterior inculpata ”a dezvoltat o relaţie de dependenţă totală – mentală, afectivă, sexuală – şi coroborat cu lipsa mamei sale din ţară, şi-a dezvoltat această dependenţă de inculpat, ajungând ca din victimă minoră să devină racolator pentru alte tinere, ce urmau să fie prezentate apoi inculpatului.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.