Home / Cultură / Proiect educațional-cultural-religios în Parohia Ortodoxă Română „Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia” din Reghin

Proiect educațional-cultural-religios în Parohia Ortodoxă Română „Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia” din Reghin

Distribuie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în decursul celei de-a doua săptămâni a postului Adormirii Maicii Domnului, în Parohia Ortodoxă Română „Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia” din Reghin, s-a desfășurat ediția a doua a Proiectului educațional-cultural-religios „Întru Adormire lumea nu ai părăsit”, sub supravegherea și îndrumarea părintelui paroh Andrei Botoi și a doamnei profesoare Ileana Botoi. A doua ediție a proiectului a fost organizată în parteneriat cu Colegiul „Petru Maior” din Reghin.

„În cadrul primei întâlniri, intitulată „Suflet și trup sănătos”, tinerii parohiei au participat activ la discuția bazată pe ideea de formare a unui creștin fericit și sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât și sufletește. Doamna profesoară Ileana Botoi le-a prezentat copiilor câteva statistici referitoare la alimentația cotidiană, învățându-i cum să găsească un echilibru între ceea ce le place și ceea ce este bine să consume, conturând modul în care ar trebui să se hrănească sănătos și echilibrat în post. Discuția a fost urmată de activitatea „Gustarea colorată”, în cadrul căreia copiii au pregătit împreună o mâncare bogată în constituenții necesari creșterii și dezvoltării organismului (vitamine, proteine, glucide, fibre etc.) din diverse fructe, legume și semințe.

A doua activitate din cadrul acestui proiect s-a constituit în continuarea celei debutante. Astfel, copiii, însoțiți de preotul paroh și doamna preoteasă, s-au deplasat la Mânăstirea Cașva, pe o distanță de 16 km, cu bicicletele, vizitând astfel mânăstirea și învățând totodată despre arta și arhitectura mânăstirilor. Odată cu această deplasare, tinerii au conturat faptul că, odată cu alimentația sănătoasă, corpul are nevoie și de mișcare, toate acestea fiind însoțite de rugăciune față de Cel Care îi ocrotește.

În decursul celei de-a treia întâlniri, tinerii parohiei s-au deplasat la Târgu-Mureș pentru a participa la Sfânta Liturghie săvârșită în frumoasa mânăstire Recea, preotul paroh fiind cel care le-a vorbit copiilor despre viața părintelui Ioan Iovan și istoria mânăstirii, unică în zona noastră, fiind lucrată integral din mozaic. Apoi s-a vizitat Schitul Dumbrăvioara, prezentându-le totodată arhitectura în stil muntenesc a acestui locaș.

Ajunși în reședința de județ, copiii au vizitat și grădina zoologică pentru a cunoaște și o parte din minunata natură pe care Dumnezeu ne-a lăsat-o cu dragoste sub pază, urmând ca atmosfera să fie animată de o serie de jocuri constructive, distractive și de cunoaștere”, au precizat reprezentanții  Parohiei „Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia” din Reghin pentru www.reintregirea.ro.

Potrivit acestora, vor urma mai multe ateliere de dezvoltare personală, iar în seara de duminică, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, tinerii parohiei vor constitui strana care va cânta Prohodul Maicii Domnului alături de credincioși. Activitățile proiectului vor fi încununate cu Sfânta Liturghie oficiată în ziua praznicului, slujbă în care copiii se vor împărtăși și vor mulțumi Maicii Domnului pentru îndrumarea și ocrotirea pe care a avut-o față de noi în decursul acestor frumoase zile de vară.

Foto: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin ”adoptat” de elevii de la ”Blaga”

Distribuie Elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” s-au înscris şi în acest an şcolar în concursul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.