Proiectul E.M.E.R.I.T. poposește la Reghin Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

Proiectul E.M.E.R.I.T. poposește la Reghin

În această vară, publicul din Blaj, Zalău, Beiuș, Turda, Bistrița, Baia Mare și Reghin este invitat la o călătorie muzicală în Transilvania, un spaţiu geografic în care diversitatea etnică asigură un bazin cultural și artistic extrem de ofertant, înţesat de pagini muzicale bine conservate, individualizate şi reprezentate.
Astfel, proiectul E.M.E.R.I.T., organizat de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, propune un colaj de fragmente muzicale instrumentale extrase atât din literatura cultă a unor muzicieni reprezentativi (Ioan Căianu, Constantin Silvestri, Béla Bartók, Zoltán Kodály, Max Eisikovits, Johann Sartorius, Jaromír Vejvoda, Komitas Vardapet), cât și din creația anonimă de sorginte folclorică. Proiectul va poposi la Reghin în data de 19 august, ora 19 la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”.

Intrarea la concertul de la Reghin este liberă, accesul se face exclusiv pe bază de rezervare. Informații suplimentare despre rezervări: https://www.facebook.com/amgdcluj. Proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Partnener local al evenimentului este Primaria Reghin – prin Casa de Cultură „Eugen Nicoară”

„Va fi prezentă muzica a 7 etnii ce se întrepătrund în Transilvania: români, maghiari, germani, evrei, romi, armeni și slovaci. Piesele muzicale vor fi interpretate de un grup instrumental interetnic format din 7 soliști, atât muzicieni consacrați, cât și tineri talentați aflați la începutul carierei: Cornel Bucşa (vioară), Cristina-Ioana Cosma (vioară), Filip Forna (violă), Iancu Pop (contrabas), Albert Gábor Balázs (acordeon), Ștefan Székely (flaut) şi Marin Moisei (clarinet)”, afirmă dirijorul Cristian Sandu, conferențiar univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, coordonator al proiectului.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE