Rachete antigrindină lansate din județul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3736 Vizualizări

Rachete antigrindină lansate din județul Mureș

În intervalul 5-11 august 2022, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, a realizat 12 acțiuni de intervenții active în atmosferă pentru combaterea a 29 de celule convective – formațiuni noroase cu grindină în formare.

”Din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiș și Mureș au fost lansate 178 rachete antigrindină (RAG), pentru a proteja circa 2 milioane de hectare de culturi agricole, precum și comunitățile locale din zonele de intervenție. În zonele protejate de infrastructura Sistemului nu a căzut grindină. De la începutul acestui sezon, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost realizate, în total, 89 de intervenții active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective, un consum total de 3301 de rachete antigrindină”, a informat vineri, 12 august, Biroul de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit aceleiași surse, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022 în județul Mureș au fost lansate 184 de rachete antigrindină, iar în aceeași perioadă în România au fost lansate 3.301 de rachete antigrindină.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE