Home / Administratie / Rachete antigrindină lansate din județul Mureș

Rachete antigrindină lansate din județul Mureș

Distribuie

În intervalul 5-11 august 2022, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, a realizat 12 acțiuni de intervenții active în atmosferă pentru combaterea a 29 de celule convective – formațiuni noroase cu grindină în formare.

”Din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiș și Mureș au fost lansate 178 rachete antigrindină (RAG), pentru a proteja circa 2 milioane de hectare de culturi agricole, precum și comunitățile locale din zonele de intervenție. În zonele protejate de infrastructura Sistemului nu a căzut grindină. De la începutul acestui sezon, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost realizate, în total, 89 de intervenții active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective, un consum total de 3301 de rachete antigrindină”, a informat vineri, 12 august, Biroul de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Potrivit aceleiași surse, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022 în județul Mureș au fost lansate 184 de rachete antigrindină, iar în aceeași perioadă în România au fost lansate 3.301 de rachete antigrindină.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cină caritabilă pe întuneric

Distribuie Clubul Lions Târgu Mureș împreună cu echipa Vizual Med – Vezi Bine organizează un eveniment …