Home / Administratie / IPJ: Măsuri și recomandări pentru minivacanța 12-15 august

IPJ: Măsuri și recomandări pentru minivacanța 12-15 august

Distribuie

Pentru perioada minivacaței din 12-15 august, peste 400 de polițiștii mureșeni vor fi la datorie pentru a asigura liniștea și siguranța întregii comunități.

„În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, se estimează un aflux important de persoane în staţiunile turistice, zonele de agrement ori lăcaşurile de cult din judeţul Mureș, astfel că, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor. Poliţiştii mureșeni vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.De asemenea, se va acționa pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, în zonele care cunosc un aflux mare de credincioşi. Poliţiştii mureșeni vor fi prezenţi activ pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, staţiunile turistice, principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor rutiere. Se va acţiona pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale. În acţiunile desfăşurate, poliţiştii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză. În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti vor fi pregătite rezerve de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care să poată acţiona de îndată, în cazul producerii unor evenimente deosebite.”, a informat biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș.

Totodată, reprezentanții IPJ au făcut câteva recomandări pentru o mai bună desfășurare a activităților din această perioadă:

„Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi, în special în zonele aglomerate;

Nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate, în cazul în care mergeţi la picnic;

Nu daţi detalii persoanelor necunoscute asupra bunurilor de valoare pe care le deţineţi.

În cazul deplasării cu autoturismul:

Plecaţi din timp către destinaţie;

Planificaţi-vă din timp călătoria cu autoturismul şi fiţi pregătiţi pentru aglomeraţia specifică acestei perioade;

Respectaţi limitele de viteză legale;

Respectaţi indicaţiile poliţiştilor care dirijează circulaţia;

Nu încercaţi depăşiri riscante;

Acordaţi atenţie sporită pietonilor sau grupurilor de pietoni care se deplasează pe partea carosabiă;

Asiguraţi-vă timp pentru odihnă”.

Ioana MĂRGINEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Viceprimar UDMR mureșean, demisie din funcție

Distribuie Aleșii locali ai comunei Sântana de Mureș au constat recent, cu prilejul unei ședințe …