Tabere de zi pentru copiii din zone marginalizate ale municipiului Târgu Mureș Slider
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

Tabere de zi pentru copiii din zone marginalizate ale municipiului Târgu Mureș

Asociația ProVision România a început implementarea proiectului depus în cadrul programului „Coeziune socială în comunitate” pentru anul 2022, cu organizarea unor tabere de zi pentru copiii ce provin din medii defavorizate ale municipiului Târgu Mureș. Acțiunea a plecat de la imperativul social potrivit căruia „Fiecare copil are dreptul la un nivel de trai adecvat și la șanse egale încă de la o vârstă fragedă”.

Scopul proiectului se descrie prin facilitarea integrării în comunitate a categoriilor defavorizate, dezvoltarea stimei de sine și educația pentru viață. Grupul țintă al proiectului îl reprezintă copiii din comunitatea Băneasa și Mureșeni care se află în situații de risc: sărăcie, abandon școlar, familii destrămate sau cu părinți plecați la muncă în străinătate, familii monoparentale și alte situații extreme, 45 de persoane fiind beneficiari direcți și 80 de persoane beneficiari indirecți.

„Pentru că nimic din ceea ce se decide pentru copii nu ar trebui să se decidă fără copii, poveștile terapeutice, jocurile, scenetele, distracția, sportul, mișcarea și alimentația au fost principalele activități din cadrul taberelor de zi care au loc pe perioada vacanței de vară, timp de 5 zile. După finalizarea vacanței, aceste activități vor continua săptămânal pentru fiecare grup țintă, sub formă de programe de socializare”, au declarat organizatorii.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE