Home / Business / Evoluția acțiunilor Romgaz la BVB, în Semestrul I 2022

Evoluția acțiunilor Romgaz la BVB, în Semestrul I 2022

Distribuie

În Semestrul I al exercițiului financiar 2022, preţurile de tranzacţionare ale acţiunilor Societății Naționale de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz SA Mediaș şi ale certificatelor de depozit globale (GDR), care au la bază acţiuni Romgaz, ”au înregistrat o evoluţie oscilantă asemănătoare, cu creştere accentuată în trimestrul 2 2022, când s-a atins din nou un maxim istoric al preţului acţiunii pe BVB, respectiv 51,7 lei/acţiune”, potrivit Raportul administratorilor aferent Semestrului I al exercițiului financiar 2022, document publicat vineri, 12 august, pe pagina web a Bursei de Valori București, www.bvb.ro.

Valoarea minimă, în 7 martie

Conform documentului, principalii factori care au influenţat evoluţia cotaţiilor titlurilor de valoare Romgaz pe cele două burse au fost: conflictul din Ucraina, semnarea contractului de achiziţie a acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), distribuirea de dividende 2021 cu randament de 7,3%, precum şi “scumpirile din energie” care au influenţat pozitiv rezultatele financiare ale trimestrului 1 2022 şi au determinat astfel creşterea semnificativă a cotaţiilor în trimestrul 2 2022.

”Acţiunea Romgaz, precum şi GDR-ul Romgaz au înregistrat valoarea minimă a perioadei în data de 7 martie 2022, ca urmare a scăderii indicilor bursieri din cauza intensificării războiului din Ucraina, ce a stârnit un val de sancţiuni fără precedent aplicate Federaţiei Ruse. În această zi, ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunii a fost 34,05 RON, iar GDR-ul a fost cotat la 7,15 USD (echivalent 32,69 RON)”, se menționează în document.

Cel mai mare preț, în 27 iunie

În Raportul administratorilor se mai informează că în trimestrul 2 2022, ambele titluri de valoare Romgaz ”au cunoscut creşteri accentuate ale preţului”, cu maximul istoric atins în data de 27 iunie 2022, când acţiunea a fost tranzacţionată la valoarea de 51,7 RON, iar GDR-ul la 11,2 USD (echivalent 52,34 RON).

”În această perioadă, preţul acţiunii a crescut cu 24,3%, iar a GDR-ului cu 19,3% în USD, respectiv 27,1% în RON”, se arată în document.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.