1000 de bicicliști la Startul la TBT Race Slider
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

1000 de bicicliști la Startul la TBT Race

A opta ediție a concursului TBT Race s-a desfășurat în minivacanța de Sfânta Maria, între 11 și 15 august la Saschiz. Concurenții au participat pe trei categorii de traseu, traseul scurt de 24 de kilometri, traseul mediu de 40 de kilometri  și  traseul lung de 78 de kilometri. S-au înscris 1118 concurenți în competiție dar la linia de Start s-au prezentat 1000 de concurenți. Ediția a opta este a doua cea mai bogată în participanți după recordul bătut în 2019 unde au participat 1500 de bicicliști.  De asemenea, în cadrul concursului TBT Race a existat și o etapă înregistrată în Campionatul Național de Ciclism, cei care au plecat primii la start fiind concurenții „Elite”. Arbitrii delegați de Federația Națională de Ciclism s-au asigurat că cei care au participat la această etapă de Campionat Național respectă regulile și ajung sănătoși, la final. 

„Noi încercăm să organizăm un festival al bicicletei și am început inițial cu concurs și după aceea ne-am gândit că ar fi bine cumva să implicăm pe cei care vin și au posibilitatea să vină cu 2-3 zile înainte și organizăm tururi culturale, vizite în biserici, mese servite la oameni în curte și cumva facem parte de educație astfel încât oamenii să nu cunoască zona, numai strict pentru concursul de biciclete și pentru tot ceea ce înseamnă Colinele Transilvaniei, de la arhitectură, cultură, biserici fortificate, mâncare și așa mai departe. E o atmosferă cumva diferită față de alte concursuri și avem păduri, avem pajiște, cei care participă au de toate. Dificultatea traseelor ține cumva de lungimea lor, cu cât e mai lung, cu atât e mai greu pentru că la 78 de kilometri ai un pic de muncit. Există și o diferență de nivel destul de mare, dar fiecare se înscrie cumva în limitele puterilor sale. Sunt foarte mulți care au participat deja la 3-4 ediții, avem oameni care au participat la toate cele 8 ediții  De obicei sunt premii mai modeste, dar sunt premii pentru toate categoriile de vârstă și la feminin și la masculin și pentru fiecare traseu în parte”, a declarat Cristi Gherghiceanu, președinte executiv al Fundației de Adept Transilvania.

Evenimentele culturale și sportive, deliciul saschizenilor

Primarul comunei Saschiz, Ovidiu Șoaita a fost prezent la evenimentul atât de așteptat de locuitorii comunei cât și de participanți susținând deopotrivă concurenții și micii artizani prezenți cu produsele tradiționale la târgul organizat în cadrul evenimentului. 

„Saschizul este gazda celui mai mare dintre concursurile de biciclete organizate la nivel național, lucru care ne oferă și foarte multă preocupare și treabă dar în același timp și satisfacție pentru faptul că participă atât de multă lume, atât de mulți tineri doritori de concurs, de competiție și nu numai ci și de activitățile culturale care au s-au desfășurat de-a lungul celor trei zile, fie activități culturale, mâncarea, tradiția, casele vechi,  momentele istorice. Această ocazie ne este un prilej de a ne promova. Acest eveniment alături de celelalte evenimente derulate în cursul anului, Sărbătoarea Rabarbărului, Haferland și tot felul de alte pe tabere de creație, dau speranță saschizenilor, tinerilor și mai ales și celor care vin din afară, își cumpără o casă, dezvoltă o afacere, sunt speranță pentru viitorul acestei comunități întrucât activitățile din domeniul turismului sunt destul de bine dezvoltate, sunt intră fază mai incipientă nu avem absolut tot ce ne trebuie dar încet, încet sperăm să fie tot mai bine. Au început să rămână tinerii la noi în comunitate și mai ales că au și început să vină, să cumpere și să dezvolte mici afaceri”, a declarat primarul comunei Saschiz.

Rezultatele competiției:

La categoria „Masculin Open” podiumul a fost ocupat de Csoma Călin, Orban Balazs și Marinescu Andrei. 

La categoria ”Family Masculin” au câștigat următorii sportivi: Laszlo și Roland Szigyarto, Victor și Romeo-Gheorghe Fulea, Zalán și Zsombor Szigyártó. Tobias-Ștefan și Sebastian Gânscă au obținut Locul I urmați de Edvard și Mathias Denes și Sebastian și Filip Son la categoria „Family Masculin 8-10 ani”. 

Anorocioaei Diana Maria, Marinescu Ana-Adelina, Preda Maria au ocupat podiumul la categoria „Feminin Open”. 

La categoria „Family Feminin 8-13 ani”, Locul I a fost câștigat de echipa formată din Takács Zsófia și Takács István, Locul II a revenit echipei Zincenco Valentin și Zincenco Steffi iar Locul III a fost obținut de Nadia Ioana și  Alexandru Turcu.Clasamentul complet poate fi consultat accesând linkul: https://tbtrace.ro/rezultatele-de-la-tbt-race-2022-sunt-deja-live/.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE